Be kellene fejezni

<p>Haragos összegzés a magyar fociliga tizedik fordulójáról.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A Videoton–Sporting mérkőzés mámora után csak egyet kellett aludnunk, és máris visszazuhantunk a magyar futball mindennapjaiba. A keserű valóságba. A péntek esti mérkőzésen a Honvéd 1:0-ra kikapott a Pécstől a Bozsik-stadionban, minősíthetetlen játékkal. „A minimális elvárás a játékosokkal szemben az, hogy fussanak. A meccs első felében ez sem valósult meg” – dühöngött a mérkőzés után Marco Rossi, a Honvéd edzője, aki pályafutása legrosszabb kilencven percének nevezte a találkozót. A magyar foci viszonyait ismerők csak legyintenek az edző nyilatkozatán, pedig nem lenne szabad. Vajon mikor mondhatna ilyet egy edző következmények nélkül bármelyik európai bajnokságban? Nem, nem az angolban, hanem mondjuk a svédben. A Honvédnál azonban nyilván semmi sem történik majd, legfeljebb Hemingway a blogjában ismét melegebb éghajlatra küld mindenkit, aki kritizálni merészelte a csodacsapatát. Tegyük hozzá halkan, a meccset ezer néző látta a Nemzeti Sport köztudottan „baráti” becslése szerint. A Honvéd honlapja nem közölt nézőszámot, pedig a szerkesztők a meccs kilencven perce alatt akár meg is számolhatták volna a drukkereket. Egyenként.

Arcpirító jeleneteket láttunk a Haladás–Kaposvár mérkőzésen. Már a felvezetés is nevetséges volt. Zombori Sándor szerint a Haladás olyan csapat, amelyiknek érdemes nézni a meccseit, mert a focisták játszani próbálják a futballt. A Haladás honlapja tovább fényezte a semmit, a klub tudósítója „kifejezetten jó iramú első félidőről” írt – mintha a főállásban a magyar futballból élők egy párhuzamos világban léteznének. A mérkőzésen egyébként csak az derült ki, hogy a Haladás játékosai nem tudtak – rosszmájú szurkolók szerint nem is akartak – gólt rúgni. Mert amúgy mit lehet érezni azok után, hogy a hajrában senkitől sem zavartatva előbb Radó, majd Halmosi lőtt méterekkel az üres kapu fölé? Egyvalamit, mérhetetlen undort. „Ezt már a Haladás szurkolói sem hitték” – izgult az összefoglalóban a kommentátor, és ezzel kivételesen ráhibázott. A szurkolóknak van okuk, hogy senkinek se higgyenek, aki a magyar futballban dolgozik.

A forduló végén mintha még az égiek is megharagudtak volna. A Videoton jó hangulatban fogadta a Ferencvárost, de a szurkolók arcáról hamar lefagyott a mosoly. A piros-kékek ezúttal is a bajnoki formájukat hozták, egészen reménytelenül játszottak. Zárt védekezés ellen a Videotonnak egyelőre semmilyen ellenszere nincs, a bajnokikon lehetőséghez jutó Haraszti és Kovács rendre betlizik. A Ferencváros a 80. percben 2:1-re vezetett, amikor apokaliptikus viszonyok kerekedtek a Sóstói stadionban. Az eső szakadni kezdett, az orkán lehetetlenné tette a játékot. A nézők – a két csapat ultrái kivételével – menekülőre fogták, a szél felborította a kispadot, az egyik hordozható kapu pedig ráborult egy mentőautóra. Iványi bíró félbeszakította a találkozót, és mindenkit az öltözőbe rendelt. S bár néhány perc múlva a játék folytatódott (az eredmény maradt 1:2), talán itt kellene befejezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?