Bardet nyert, Froome őrzi előnyét

Saint-Jean-de-Maurienne |

<p>A francia Romain Bardet nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, amelyen a brit Chris Froome összetettben megőrizte az előnyét.</p>

A Gap és Saint-Jean-de-Maurienne közötti 186,5 kilométeres csütörtöki etapon a főmezőnytől meglógott egy 29 fős szökevénycsoport, amelyből Bardet bírta legjobban a kisebb-nagyobb emelkedőkkel nehezített utat, így ő haladt át elsőként a célvonalon. Sikerével ráadásul a hegyi pontversenyben élen állónak járó pöttyös trikóért is harcba szállt. A szökevények között volt a spanyol Joaquim Rodríguez is, aki a szakasz elején több hegyi hajrát megnyert, így ebben a különversenyben átvette a vezetést Froome-tól úgy, hogy Bardet-val  áll holtversenyben az élen. Az összetettben elöl lévőknek sem volt nyugodt napjuk. Többen megpróbáltak elszakadni közvetlen riválisaiktól, de végül mindannyian egyszerre 3:02 perc hátránnyal értek célba. A legjobb tízben az egyedüli változás az volt, hogy Bardet feljött a tizedik helyre.  Eredmények: 18. szakasz, Gap – Saint-Jean-de-Maurienne, 186,5 km:1. Romain Bardet (francia, AG2R) 5:03:40 óra2. Pierre Rolland (francia, Europcar) 33 mp hátrány3. Winner Anacona (kolumbiai, Movistar) 59 mp h. Az összetett élcsoportja:1. Chris Froome (brit, Sky) 74:13:31 óra2. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 3:10 p hátrány3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 4:09 p h.4. Geraint Thomas (brit, Sky) 6:34 p h.5. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 6:40 p h.6. Robert Gesink (holland, LottoNL) 7:39 p h. A vasárnapig tartó viadalon pénteken a Saint-Jean-de-Maurienne és La Toussuire-Les Sybelles közötti 138 kilométeres alpesi szakasz vár a mezőnyre.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?