Bajnokok Ligája - Conte és Heynckes is a Bayernt dicsérte

Torinó/Barcelona |

<p>Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője és kollégája, a Bayern Münchent irányító Jupp Heynckes egyformán a bajor együttes futballistáit dicsérte a két együttes szerdai Bajnokok Ligája-negyeddöntős visszavágója után.</p>

A német sztárcsapat a múlt héten hazai környezetben kiharcolt kétgólos előnyét nemcsak megtartotta, de újabb két találattal növelte is szerda este Torinóban, így 4-0-s összesítéssel ejtette ki az olasz bajnokságot másfél éve uraló riválisát.

     "A jobb csapat jutott tovább, ez nem kérdéses, a különbség jól érzékelhető volt a múlt heti és a mostani meccsen is" - fogalmazott az összecsapás utáni sajtótájékoztatón Conte, aki hozzátette, a Juventus jelenlegi kerete mindössze 18 hónapja készül és futballozik együtt, s a gárda teljes újraszervezéséhez több időre van szükség.     A német bajnokságot rekordidő alatt, hat fordulóval a vége előtt múlt szombaton megnyerő Bayern edzője csak az első húsz perccel volt elégedetlen: "abban az időszakban a védekezésünk nem működött jól, hátul nehézségeink adódtak." Heynckes szerint a mérkőzés további részében uralták a játékot, a második félidőre pedig sikerült felpörögniük.      "Sok jó támadást vezettünk, megmutattuk, mire vagyunk képesek, s a saját elképzelésünk szerint tudtunk futballozni" - fogalmazott a szakvezető.     A másik szerda esti negyeddöntős párharcban az FC Barcelona kisebb meglepetésre csak idegenben lőtt több góllal jutott az elődöntőbe a Paris Saint-Germainnel szemben. A francia együttes a második félidő elején megszerezte a vezetést, ám a négyszeres aranylabdás, sérüléssel bajlódó Lionel Messi beállásával a katalánok erőre kaptak, sikerült egyenlíteniük, s a múlt héten, idegenben elért 2-2-es döntetlen után ez elegendő volt számukra az elődöntőbe kerüléshez.     "Messi nagyon sokat dolgozott azért, hogy pályára léphessen" - nyilatkozta a Barcelona gólszerzője, a spanyol válogatott Pedro, aki hozzátette, ezért a csapattársak köszönettel tartoznak neki:      "Jelenléte nagyon sokat segített, ahogy beállt, jobb lett a játékunk, s elértük a továbbjutáshoz szükséges eredményt."     Javier Pastore, a PSG gólját szerző argentin csatár azt emelte ki, hogy megmutatták, képesek támadni a Barca vendégeként is, majd hozzátette: az egyenlítő találat teljesen megváltoztatta a játék képét.     "Amint betalálnak, már egy másik Barcelona van a pályán" - mondta Messi válogatottbeli csapattársa. "Sokkal nyugodtabbá válnak, s képesek megtartani a labdát, látszik az arcukon, hogy ez az a játék, amit igazán szeretnek."     A Bayern München és az FC Barcelona a kedden továbbjutott Real Madridhoz és Borussia Dortmundhoz csatlakozott. Az elődöntő sorsolását pénteken tartják az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?