Bajnokok lettek a bősiek

bosiek

Vasárnap délután ideiglenes otthonukban, a nyékvárkonyi futballpályán értek célba és örültek bajnoki elsőségüknek a bősiek.

A Parkerdei stadionban a játéktér felújítása zajlik, az idény végéig a szomszéd településen játssza hazai meccseit a kék-fehérek alakulata, mely a Nyugat-szlovákiai IV. liga délnyugati csoportjának 27. fordulójában vesztes állásból fordítva 2:1 arányban győzte le a trónkövetelő garamkovácsiakat (Kozárovce). Ezzel három fordulóval a befejezés előtt behozhatatlan előnyre tettek szert, immár 15 ponttal vezetik a tabellát. Johancsik Patrik edző védencei a végéhez közeledő idényben nem találtak legyőzőre, a veretlen bajnoki meccsek számát tekintve pedig sorozatban immár 35 (!)-nél tartanak.

„Nekünk már a döntetlen is elég, ezzel végérvényesen magunk mögött tarthatnánk legnagyobb vetélytársunkat” – mondogatták az összecsapás előtti esélylatolgatásnál a bősi szurkolók. A Duna-partiak mestere azonban ellentmondást nem tűrő hangon oktatta ki az alibista módon kalkulálókat: „Mi sosem játszunk döntetlenre, minden meccsen győzni akarunk. Most is erre készülünk!” – nyomatékosította a kitűzött célt a Duna-partiak sikerkovácsa.

A gyors kontrákkal kísérletező vendégek több ízben is zavart keltettek a hazaiak tizenhatosában. Nitško a 16. percben egy pontrúgást követően megszerezte a párharc első találatát. A 39. percben a kék-fehérek gólfelelőse, Zsigmond Kevin bal oldali szögletrúgást követően egy pillantra őrző nélkül maradt, ráfordult a labdára, s ballal leadott lövése után a lövés a lábak sűrűjében rést találva a jobb alsó sarokban landolt. Ez volt egyébként a bősiek mesterlövészének idénybeli 24. találata, amivel nem csupán egyenlített, hanem a góllövőlista élére is került.

Fordulás után egyre nagyobb fölénybe kerültek a hazaiak. A 66. percben Méry Tamás tört be az ellenfél 16-osába és védhetetlenül a léc alá durrantott. A perdöntő találatban nagy érdemeket szerzett a csapatkapitány Tóth László, aki az ellenfél három futballistáján hámozta át magát, s gólpasszal hozta helyzetbe Méryt. „Fordítottunk, nyertünk. Ez a mai három pont az akarat, a szív diadala” – fogalmazott a győztes csata után Tóth László.

A hazaiakat feldobta a vezetés, jobb erőnlétüknek (is) köszönhetően, a legapróbb részletekre ügyelve már nem engedték kibontakozni, egyenlíteni vetélytársukat. Célba értek. „Leginkább annak örülök, hogy győzelemmel gyűjtöttük be a bajnoki címet. Nem mondtunk le arról sem, hogy veretlenül nyerjük bajnokságot” – nyilatkozta a párharc végén a sikerkovács Johancsik Patrik, aki két év leforgása alatt másodízben vezette védenceit bajnoki elsőséghez. Természetesen a meccs végét jelző hármas sípszó után az ünneplés sem maradt el. „Ez még csak a főpróba. Két hét múlva szombaton, a negyediek elleni bajnokira terveztük be az igazi fiesztát” – ecsetelte a várható fejleményeket Kovács Zsolt, a bősiek klubmenedzsere, az edzőjüket pezsgővel locsoló futballistákat figyelve.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?