Bacsfai és Molnár a vb-n birkózik

Dunaszerdahely |

<p>A birkózóknál az őszelő is tartogat világversenyt az ifjúságiak számára. Csallóközi lányok is vannak az athéni kadett világbajnokság mezőnyében.</p>

Hétfőn a kötöttfogásúak csatáival rajtolt a vb. „A fiúknál sem szabadfogásban, sem kötöttfogásban nem neveztünk versenyzőt, a lányoknál viszont két csallóközi tehetség, a nagymegyeri Molnár Zsuzsanna és a dunaszerdahelyi Bacsfai Réka képviseli Szlovákiát a görögországi megmérettetésen” – tájékoztatta lapunkat Szeiler Zoltán, a Szlovák Birkózószövetség alelnöke.

A szarajevói kontinensbajnokságon gyengén szerepeltek válogatottjaink, ezért a szakági szövetség vezérkara nem látta értelmét, hogy ott legyünk a világbajnokságon. Reméljük, jövőre a fiúk mezőnyében is lesz képviselőnk” – bizakodott Megály Mihály, a kötöttfogású kadettválogatott edzője.

A dunaszerdahelyi birkózóklub történetében először fordul elő, hogy lányversenyző képviseli a járási székhelyt. „Rékát személyi edzője, egyben a korosztályos lányválogatott trénere, Gaál Attila készítette fel a vébére. A szakvezető a hathetes kemény edzésmunka végén a formaidőzítésre, a mentális felkészítésre helyezte a hangsúlyt. Réka egyébként csütörtökön lép szőnyegre a 60 kilósok versenyében” – fogalmazott Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke, a szakági szövetség alelnöke.

A másik csallóközi résztvevő Molnár Zsuzsanna lesz, aki a júliusi szarajevói Európa-bajnokság 65 kg-os súlycsoportjában a dobogós helyezésért küzdött, végül az ötödik helyen zárt. Zsuzsannának, aki újfent a 65 kilós súlycsoportban lép szőnyegre, egy hónapon belül kétszer kell csúcsformába lendülnie.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?