Az UEFA elnöke támogatja a rövidebb átigazolási időszakot

Nyon |

<p>Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin támogatja a nyári átigazolási időszak lerövidítésére vonatkozó terveket.</p>

A kontinentális szervezet első embere az angol The Timesnak eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, nem tartja jónak, ha egy labdarúgó egy adott csapatban elkezdi a szezont, majd a transzferidőszak zárása után egy másik klub kötelékében folytatja.

"Tisztában vagyok azzal, hogy komoly megbeszélések zajlanak Európa-szerte az átigazolási időszak lerövidítéséről, s mi is fokozottan figyelünk ezekre" - áll a szlovén sportvezető közleményében.

Ceferin azzal egészítette ki szavait, hogy a jelenlegi helyzet sok bizonytalanságot szül, s azon az állásponton van, hogy túl sokáig nyílik lehetőségük a csapatoknak játékosvásárlásra.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő együttesek klubvezetői csütörtöki részvényesi ülésükön szavaznak arról, hogy a jövőben már a Premier League aktuális idényének rajtja előtt lezáruljon a szigetországi átigazolási időszak.

Idén augusztus 31. volt a játékosvásárlások és -eladások határideje annak ellenére, hogy a bajnoki küzdelem már augusztus 11-én elkezdődött. Több játékos - például a bajnok Chelsea-ben szereplő Diego Costa, a Liverpoolban játszó Philippe Coutinho, vagy a Swansea labdarúgója, Gylfi Sigurdsson - azért nem lépett pályára az első fordulókban aktuális csapatában, mert arra várt, hogy klubja eladja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?