Az Inter nyerte a pozsonyi derbit

Pozsony. Két rangadó is volt a bajnokság 8. fordulójában, a Slovan bajnok otthonában lépett pályára és győzött, a pozsonyi derbit az Inter nyerte a Petržalka ellen, amely lecsúszott a táblázat utolsó helyére.

Eduard Hrnčár (balról) szerezte a Slovan győztes gólját a bajnok zsolnai csapattal vívott találkozónTA SR-felvételA zsolnai csapatot már az új edző, František Komňacký irányította a Slovan elleni slágermérkőzésen, s a bajnok tulajdonképpen klasszikus csatár nélkül lépett pályára, mivel Gottwald, aki az Inter ellen játszott, jelenleg sérült. Már a 4. percben helyzetbe jutott a Slovan, Onofrej lövését Mucha lábbal védte. Legnagyobb lehetőség a gólszerzésre Sninský előtt adódott, lövését Prole csak üggyel-bajjal ütötte szögletre, majd utána ugyanez a játékos hét méterről a kapus kezébe gurította labdát. Változatosabb, izgalmasabb lett a játék a második félidőben, Eduard Hrnčár lövését a kapufa állította meg, a másik oldalon Zabavník jó helyzetből fölé küldte a labdát. A 67. percben Prole kapus lerántotta Sninskýt, a bíró tizenegyest ítélt, de Mintál erős lövése kapu fölé szállt. Ez a momentum nyilvánvalóan letörte a hazaiakat, míg a vendégeket felbátorította és a 79. percben Staš elnézett egy labdát, Sedlák megszerezte és beadása után Eduard Hrnčár fejjel juttatta a hálóba. Hiába igyekeztek egyenlíteni a vendéglátók, nem tudtak a kapuba találni, Mintál, Sninský, Kosmeľ lövése szállt mellé, vagy védett Prole. Egy esetben Polgár a gólvonalon mentett.

Nagy lendülettel kezdtek a nagyszombatiak a Ružomberok elleni meccsen. Az első öt percben három szögletet rúgtak. Fokozatosan kerültek helyzetbe a hazaiak, Staňo, Poljovka próbálkozott lövésekkel. A hazaiak láthatóan a jobbik csapat benyomását keltették, de mintha idegesen futballoztak volna, ami a pontatlan átadásokban mutatkozott meg. A 34. percben Molnár labdáját a kapufa állította meg. Szünet után tovább tartott a hazaiak fölénye, s a 47. percben Ježík elfutott a bal oldalon, élesen belőtte a labdát, amelyet a felfutó Kožuch a hálóba pattintott. Ettől a perctől kezdve a vendégek egészpályás letámadást praktizáltak, helyzetbe is kerültek, de csak egy kapufáig jutottak. A második félidőben jobbak voltak a rózsahegyiek, állandóan támadtak, igyekeztek egyenlíteni. A 83. percben Rák löketét Belic csak kiütni tudta, s a hazai védelem felszabadította. A hajrában füttyszó is elhangzott a lelátókon, elégedetlenek voltak a nézők, főleg azok után, hogy Kožuch kétszer és Gašparík százszázalékos helyzetben hibázott. A listavezető gyenge teljesítmény után érte el szegényes győzelmét.

Presztízsmérkőzést játszott egymás ellen a Dubnica és a Trenčín. A Dubnica első győzelmét akarta megszerezni a Trenčín ellen, amely javítani akart eddigi mérlegén az I. ligában. Ilyen értelemben futballozott mindkét csapat, de csak küzdelem zajlott a pályán, ahol sok volt a pontatlanság és kevés a jól megszervezett támadás. A hazaiak szorgalmasabbak voltak ellenfelüknél, fölényt harcoltak ki és a 79. percben megszerezték a várva-várt gólt: Kiška egyéni alakítása után Straka lőtt a hálóba. A gólszerző a hajrában növelhette volna csapata előnyét, de kétszer is hibázott.

Kassán közel tízezren voltak kíváncsiak a Púchov vendégjátékára. Kezdettől fogva a hazaiak diktálták az iramot, szinte már mindenki elkönyvelte az FC sikerét, amikor a hajrában Ovad egyenlített. A látottak alapján a vendéglátók győzelmet érdemeltek volna.

1. Trnava 8 5 2 1 15:7 17

2. FC Košice 8 3 5 0 13:9 14

3. Slovan 8 4 2 2 10:7 14

4. Žilina 8 4 1 3 13:9 13

5. Púchov 8 4 1 3 11:12 13

6. Dubnica 8 4 0 4 10:7 12

7. Inter 8 3 1 4 11:15 10

8. Ružomberok 8 2 1 5 11:16 7

9. Trenčín 8 2 0 6 8:14 6

10. Petržalka 8 1 3 4 7:13 6

Tekintettel arra, hogy a válogatott szeptember 7-én Európa-bajnoki selejtező mérkőzést játszik Isztambulban Törökország ellen, a 9. forduló mérkőzéseit szeptember 14-én és 15-én rendezik. Szeptember 14, szombat, 16.00: Ružomberok–Žilina, Púchov– Trnava; 18.00: Slovan–Inter, Trenčín–Košice; szeptember 15., vasárnap, 10.30: Petržalka–Dubnica.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?