„Az Európa-liga a mi terepünk”

Lancz
Pozsony |

Fiatal kora ellenére Lancz Barbora már stabil résztvevője az év legjobb szlovákiai kézilabdázóinak gáláján. A Mosonmagyaróváriak 21 éves játékosa ezúttal nemcsak a jobbátlövők között diadalmaskodott, megvédve tavalyi ankétgyőzelmét, de ő lett 2023-ban az év női kézilabdázója is. 

A múlt pénteki pozsonyi gálán, amelyről lapunkban is tudósítottunk, elsőként az Új Szónak nyilatkozott, dacára a nagy csapkodásnak, ami a hotel érintett termének menet közbeni gyors átalakításával járt.

A szlovák válogatottal kiharcolta az Eb-szereplést, a mosonmagyaróváriakkal bronzérmes lett az NB I-ben – hány százalékra elégedett a lezárult idényével?

Elégedett vagyok, de teljesen soha. Óriási dolog, hogy a magyar bajnokságban harmadikok tudtunk lenni, hogy a Magyar Kupában ott voltunk a Final Fourban, hogy az Európa-ligában a nyolc közé jutottunk. A válogatottal is elértük a célunkat, kijutottunk az Eb-re, ez is nagy siker. Mindnek nagyon-nagyon örülök.

Utóbbi az ukránok elleni vágsellyei selejtezőn dőlt el, ahol a döntetlen miatt figyelniük kellett a többi csoport eredményeit is. Mi futott át először a fejében a 25:25 után?

Nagyon sok érzelem, adrenalin volt bennem. Nem is tudtam azonnal felfogni, hogy kijutottunk az Eb-re. Pár perc elteltével aztán tudatosítottam, hogy óriási sikert értünk el, és nagyon örültem.

Mi lenne szükséges ahhoz, hogy egy következő, hasonló szituációban már ne kelljen a riválisok eredményeit figyelni?

Nagyon fiatal csapat vagyunk, ezért bízom benne, hogy jövőre a megszerzett rutinnal már kizárólag saját magunkra támaszkodva is sikeresek leszünk. Mindenki fejlődni szeretne a válogatottban.

Mosonmagyaróváron az említett három fronton való helytállás közül melyik eredmény a legkedvesebb a szívének?

Fú, ez nehéz kérdés… Mind a három sorozatban nagyon nagyot mentünk, mind nagyon nehéz volt. A legnagyobb sikernek a harmadik helyet érzem, azzal a Debrecennel küzdöttunk érte, amely sok válogatott játékossal rendelkezik. De sosem voltunk még negyeddöntőben európai sorozatban, az EL-ben is nagyon nagy meccseket játszottunk, egy hajszálom múlott, hogy nem játszhattunk a döntőért. Hatalmas teljesítmény volt ez a csapattól, mint a Magyar Kupában is.

Mindezt jól jelzi, hogy bő egy hete óriási ünneplésben részesítette a gárdát a szurkolótábor, óriási tömeg előtt tarthatták meg az évzárót a város központjában.

Nagyon örültünk neki, hogy ilyen meglepetéssel készültek nekünk a drukkerek. Szép volt minden, nagyon köszönjük nekik, nélkülük biztosan nem értünk volna el ilyen eredményeket. Óriási volt érezni, mennyire szeretnek minket. A buzdításuk minden meccsen sokat számít.

Éreznek felőlük nyomást magukon azzal kapcsolatban, hogy valamilyen sorozatban el kéne csípniük a Fradi-Győr páros egyikét?

Csak annyiban, mint ahogy minden más csapatnál is jelen van ez a törekvés. A Debrecennek például a BL-ben sikerült legyőznie a Győrt. Bízom benne, hogy jövőre is leszünk olyan erősek, hogy ha igazán nagy meglepetést nem is tudunk okozni, de mindenképp szoros meccsekre kényszerítjük őket.

A BL-ben erre nem lesz lehetőségük, miután a klubvezetés bejelentette, nem jelentkeznek harmadik magyar csapatként a sorozatba. Csalódott emiatt?

Az EL-ben nem jutottunk be a Final Fourba, ami szerintem jelzi, hogy egyelőre még inkább ez a mi szintünk. Az új idényben több új kézilabdázó érkezik hzzánk, meg kell szoknunk egymást. Egyetértek a klubelnökkel, hogy nekünk az EL tökéletes terep a fejlődésre. Persze, mindenki szeretne BL-t játszani, de erre még van időnk. 

Két díjat is bezsebelt a gálán, hozzá kell majd emiatt járulnia az öltözői kassza „feltöltéséhez akár a válogatottnál, akár a klubjában?

Remélem nem, mivel vége a szezonnak (nevet). Ha nem is feledkeznek meg az érintettek a díjaimról az új idény kezdetéig, bízom benne, hogy pénzügyileg már nem térnek vissza a dologra (nevet).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?