Az esélytelenek nyugalmával okozna meglepetést a Trnava

spartak

Öt év után újra európai kupasorozat csoportmérkőzésére készül a nagyszombati Spartak. Az EKL főtábláján debütáló szlovák bajnoki bronzérmes ma 18.45-től a bolgár Ludogorec otthonában lép pályára.

A Spartak a 2018/2019-as szezonban az Európa-liga D csoportjában 7 pontot szerzett és a harmadik helyen végzett. A négyesből a Dinamo Zagreb és a Fenerbahce jutott tovább, míg az Anderlecht nyeretlenül lett utolsó.

„A csoport nehéz. Meglátjuk, hogy mire lesz elég a tudásunk. Ki kell élveznünk a meccseket” – mondta az Európa-konferencialiga H jelű négyeséről a sorsolás után Michal Gašparík vezetőedző. A Trnavára a már említett razgradi Ludogorec mellett újra a Fenerbahce, valamint a dán Nordsjaelland vár.

Bár a nagyszombatiak első ellenfele jó nevű klubnak számít a régióban, ez az idényük egyelőre meg sem közelíti az előzőeket. A Bajnokok Ligája selejtezőjében ugyan továbbmentek a koszovói Ballkani ellen, de a második fordulóban a szlovén Olimpia Ljubljana kiejtette őket. Ezek után az Európa-liga-kvalifikációban jött egy újabb siker a kazah Asztana ellen, de az Ajax már túl nagy falatnak bizonyult a playoffban, így két győztes és két vesztes párharc szerepel a nevük mellett. Ezentúl meg kell említeni, hogy a továbbjutás ellenére idegenben a Ballkani és az Asztana ellen is kikaptak. Az utolsó meccsük viszont nem sikerült rosszul, hiszen a hazai 1:4 után Amszterdamban egygólos győzelmet arattak. A hazája bajnokságának legutóbbi 12 szezonját megnyerő, 2014-ben és 2016-ban is a BL csoportkörébe jutó Ludogorec most hét mérkőzés után 13 ponttal csupán a hetedik helyen áll a bolgár élvonalban.

„Persze sokszor elhangzott, hogy nincs vesztenivalónk és élveznünk kell a csoportkört. De mit is jelent ez? Ahhoz, hogy élvezni tudjuk a mérkőzéseket, jó teljesítményre és jó eredményekre van szükségünk” – mondta szerdán az utazás előtt Michal Gašparík, aki elárulta, hogy Štetina és Daniel sincs bevethető állapotban, de többi játékosára számíthat Bulgáriában.

„Pontosan tudjuk, hogy mi vár ránk, kielemeztük az ellenfelet. Megterhelő mérkőzést várok és bár nem tudhatjuk, miként alakul a játék, hiszem, hogy jól felkészültünk belőlük. Ha mindent beleadunk és a szívünket is hozzátesszük, akkor remélem, jó eredménnyel utazhatunk haza. Az esélytelen szerepe úgy tűnik, hogy illik hozzánk és ez lehet az előnyünk, hiszen sosem könnyű egy olyan ellenféllel játszani, aki ellen mindenki győzelmet vár” – nyilatkozta Sebastian Kóša, aki hozzátette, számára ez egy ismeretlen élmény lesz, hiszen új országokba, új futballkultúrákba csöppen majd, de éppen ezek miatt izgatottan várja az összecsapásokat.

A mérkőzés játékvezetője, melyet a cseh Sport 1 élőben közvetít, a koszovói Genc Nuza lesz, a VAR rendszere mögött pedig a svájci Fedayi San ül majd.

(TASR, ez)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?