Az első győzelemre várva

Dunaszerdahely/Eperjes |

<p>A táblázat utolsó két helyezettje találkozikmaeste (19.30) Dunaszerdahelyen: a DAC az eperjesi Tatrant fogadja a labdarúgó Corgoň Liga 6. fordulójában.</p>

Mindkét csapat az előző fordulóban szerezte meg első pontját – az eperjesiek hazai pályán döntetleneztek a Dubnicával, a dunaszerdahelyiek pedig Nagyszombatban játszottak 1:1-et.
„A két döntetlennek nem egyforma az értéke – véli Harsányi Zoltán, a dunaszerdahelyiek csatára. – A Tatran otthon győzni akart, de csak remizett, míg mi egy ősi rivális pályájáról tértünk haza ponttal, ráadásul az utolsó percben egyenlítettünk. A pszichikai előny mindenképp a mi oldalunkon lesz.”
A statisztika is dunaszerdahelyi sikert jósol: a két csapat korábbi 32 élvonalbeli egymás elleni összecsapásán 13 DAC-győzelem mellett 12 döntetlen és csak 7 eperjesi diadal született. Ráadásul a közelmúltban rendre a Tatran ellen szakadtak meg a DAC nyeretlenségi sorozatai: 2009 tavaszán öt meccsen át vártak a sárgakékek a győzelemre, s végül az eperjesieket verték 2:1-re, tavaly ősszel a 4. fordulóban született az első DAC-siker, ismét csak a Tatran ellen (3:0); idén tavasszal pedig a hetedik meccsén tudott győzni a DAC, s újra a Tatran volt a szenvedő fél (2:1).
A mai mérkőzés külön pikantériája, hogy először lép pályára ellenfélként Dunaszerdahelyen Bognár Zoltán, aki még januárban került a kelet-szlovákiai csapathoz, ám az átigazolása körüli huzavona miatt csak nyártól játszhat új klubjában. „Nagyon várom már a meccset – árulta el az eperjesiek támadója. – Nyerni megyünk Dunaszerdahelyre. Már korábban is megvolt a lehetőségünk a győzelemre, de nem használtuk ki a helyzeteinket, és szerencsénk sem volt. A DAC hátvédsora sebezhető, s ha mi rúgjuk az első gólt, akkor megszerezhetjük a három pontot.” Bognár nem tart attól, hogy a szurkolók esetleg árulóként fogadnák: „A nézők a DAC-nak fognak drukkolni, de ez természetes. Ha jó lesz a hangulat, az engem is csak hajtani fog előre. Aztán majd a meccs után eldől, hogy megtapsolnak vagy kifütyülnek. A drukkerek bekiabálásánál sokkal jobban foglalkoztat, hogy még nem rúgtam gólt az idényben. Helyzeteim voltak, de egyikből sem lett gól. Jó lenne már betalálni, de az a legfontosabb, hogy végre nyerjünk.”
A dunaszerdahelyi Harsányi Zoltán a Senica ellen tizenegyesből már megszerezte első találatát (Somogyi Tibor felvétele) a szezonban, s az eperjesiek elleni meccs előtt is optimista: „Ha úgy fogunk játszani, mint eddig, akkor simán nyerünk. Lehet, hogy most utolsó helyen állunk, de nem a miénk a leggyengébb csapat a bajnokságban. A játékoskeret alapján az első hatban a helyünk, az idény elején azért voltak rosszabbak az eredményeink, mert még nem szoktunk össze eléggé. A nagyszombati pontszerzés után sokkal jobb az öltözőben a hangulat, s bizonyára a nézők is felbuzdultak a sikeren. Öt-hatezer drukkerre számítok, remélem, győzelmet ünnepelhetnek.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?