Az első gömöri győzelem

A negyedik fordulóban megszerezte első győzelmét a rimaszombati futballcsapat a II. liga keleti csoportjában.

A negyedik fordulóban megszerezte első győzelmét a rimaszombati futballcsapat a II. liga keleti csoportjában. A gömöriek három perc alatt két gólt lőttek, s 2:0-ra nyertek a bártfai Partizán ellen.

A rimaszombatiaknak hagyományosan jól megy a bártfaiak ellen, utoljára három éve kaptak ki tőlük, miközben azóta hét bajnokit játszottak velük. A szombati találkozón azonban sokan a Partizánt tartották esélyesebbnek, hiszen a gömöriek az előző három fordulóban még gólt sem rúgtak, és egyetlen pontot sem szereztek. A zólyomi vereség után Marián Kudlík vezetőedző büntetéseket helyezett kilátásba – ezekre végül nem került sor, a kezdőcsapatban azonban történt néhány változás.

A kapuban Prošovský helyett Beník kapott lehetőséget (Kudlík elmondta, a váltás oka nem az, hogy Prošovský peches gólt kapott Zólyomban, sokkal inkább az, hogy a korábbi meccseken Prošovský rendre jól védett, a csapat mégis kikapott, ami nem tesz jót egy kapus lelkivilágának), és bemutatkozott két új szerzemény, a brazil Duarte és a Somoskőújfaluról érkezett Kemény Tamás.

Duarte a középpályán már az első percekben bemutatott néhány szép mozdulatot, és adott néhány jó labdát. Kemény jelenléte is érződött a pályán, a rimaszombatiak ugyanis így két csatárral állhattak fel, és több hely maradt Husaníknak.

A meccs első nagy helyzete a vendégek előtt adódott, de Gruca három lépésről a kapu fölé fejelt. A 14. percben vége lett a rimaszombati gólínségnek, Bajza felívelt szabadrúgása után Petrán elé pattant a labda, a középpályás pedig nem hibázott – 1:0. Petrán a gólját olyan szaltóval és cigánykerékkel ünnepelte, hogy a torna-vb-n is elég szép pontszámot kapna érte.

Három perc sem telt el, és újra gólt kiálthattak a hazai nézők, ismét Bajza adta a passzot, Husaník pedig egy lapos lövéssel növelte a hazaiak előnyét – 2:0.

Próbálkoztak a vendégek, de a hazai védelem nem engedte őket nagy helyzetbe, a távoli lövéseket pedig Beník védte. A 36. percben Vargic szöglete után Szivcsevics fejese alig ment a kapu mellé. Már a második félidőben Petrán fejelhetett Bajza sokadik remek beadása után, de ő sem találta el a kaput. A Partizán kockáztatott és kitámadott, ennek eredményeképpen Duarte és Husaník is jó helyzetbe került egy kontra végén, de újabb gól már nem született.

A hazaiak győzni akarását jól illusztrálja, hogy a második félidő közepén egy párharc után Zvara rosszul esett, kiugrott a válla, de miután az orvos helyrerakta neki, visszament a pályára, és végigjátszotta a mérkőzést.

„Megérdemelten nyertünk. Szerintem megleptük az ellenfelet azzal, hogy letámadtuk őket. Kénytelenek voltak felívelgetni a labdákat, mi pedig ezeket begyűjtöttük. A korábbi meccsekkel ellentétben most szívvel játszottunk, és ez az eredményen is megmutatkozott” – mondta a lefújás után Marián Kudlík, aki elégedett volt Duarte és Kemény játékával is. „Duarte nagyon meglepett, mert amíg el nem fáradt, remekül játszott. Tamás is hasznos erősítés lesz a csapatunknak, végre két csatárral játszhatunk” – jegyezte meg Kudlík.

A bártfaiakat irányító Jozef Kukulský állította, együttese nem becsülte le a meccs előtt még sereghajtó rimaszombatiakat, de így sem tudta a várt teljesítményt hozni: „Nem koncentráltunk, nem voltunk elég agresszívek, fegyelmezetlenek voltunk. Ez volt az eddigi leggyengébb teljesítményünk a szezonban.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?