Az élen telelnek a rimaszombatiak

Szombaton befejeződött a II. labdarúgóliga első felvonása, a 15. forduló rangadóján rimaszombatiak fölényesen nyertek a szenciek ellen, így 3 pontos előnnyel őszi bajnokok lettek. A vágsellyeiek és bacsfaiak erejéből ezúttal odahaza csak a döntetlenre futotta. Eperjesen kikapott, és egyre jobban leszakad a DAC.

Őszi bajnokként zárta a II. labdarúgóliga első felvonását a sötét mezes rimaszombati együttesSomogyi Tibor felvételeFC RIMAVSKÁ SOBOTA–KOBA SENEC 4:1 (3:0). Góllövők: Maruniak (27.), Domík (38., 42.), Tomko (90.), ill. Iskra (90.). Játékvezető: Samotný, 1350 néző. RIM. SOBOTA: Slovenčiak–Valkučák, Lipovský, Németh, Balašk–Domik, Sľuka (89. Staňo), Ádám, Pinte (11. Tomko)–Maruniak, Piszár (85. Staš). SENEC: Kollár–Beňo, Sendecký, Majerník–Halahija (60. Antal), Angelovič, Gajdoš, Maťaš (89. Bartko), Rožník– Bella (60. Hesek), Iskra. Az egész héten zord időjárás megkönyörült a rimaszombati szurkolókon, ragyogó napsütésben került sor a forduló slágermérkőzésére. Bár a legelső támadást a vendégek vezették, az első negyedórában a gömöriek voltak fölényben. Már a 6. percben Maruniak lövését kellett bravúrral védenie Kollárnak. A félidő közepe táján magukra találtak a vendégek, de a hazaiak hamar lelohasztották lendületüket. A 27. percben Tomko futott el a jobbszélen, a kapu elé gurított, s Maruniak közelről nem hibázott. Tíz perc elteltével egy kapu előtti kavarodásban Domik eszmélt leghamarább, s 2:0-ra módosította az állást. Kisvártatva ismét Domik volt a főszereplő, Ádám remek cselsorozata után kapásból lőtt a hálóba. A második játékrészben már csak őrizték az előnyüket a rimaszombatiak, feleslegesen nem kockáztattak, így jóval kevesebb helyzetük akadt. A vendégek is veszélyeztettek olykor, a 78. percben Sloven-čiak védte káprázatosan Rožník próbálkozását. Percekkel a lefújás előtt felpörögtek az események. Előbb Tomko lövése talált (részben Hesek segítségével) utat a kapuba, egy perc múlva pedig Iskra megszerezte a szenciek szépítő találatát.

Peter Zelenský, a rimaszombatiak vezetőedzője így értékelte az őszi idényt: „Csapatunk célja egyértelműen a feljutás, ezt már a szezon elején kimondtuk, s ennek szellemében játszottunk. Bár otthon négyszer döntetleneztünk, úgy gondolom, hogy gyakorlatilag az egész szezon során mindössze bacsfaiak elleni hazai mérkőzésen és Varannóban játszottunk rosszul. Jóval több volt a pozitívum, idegenben nagyon sikeresek voltunk, támadófutballt játszottunk, nem álltunk be védekezni, ennek ellenére csak tíz gólt kaptunk. Azt hiszem, joggal lehetünk elégedettek.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?