Az angolok ellen még több kell Béneséknek

<p>A lengyelek 2:1-es legyőzése után ma (18.00) Anglia vár a szlovák U21-es labdarúgó-válogatottra az Európa-bajnokságon.</p>

„Tíz Hamšík a pályán”

A házigazda lengyelek ellen Pavel Hapal nem kísérletezett, azokat küldte pályára pénteken, akik a selejtezősorozatban is alapemberek voltak. A kapuban így Chovan kezdett, bár az Eb előtt sokan a remek formában védő Jakubechet favorizálták.

Ők már az első percben igazolva látták véleményüket, mert Kedziora beadására Chovan nem mozdult ki, Lipski pedig közelről a hálóba fejelt. A trencséni kapus viszont a meccs közben többször is jóvátette a hibáját, a második félidőben Lipski jóval veszélyesebb, léc alá tartó fejesét bámulatos mozdulattal kanalazta ki a kapuból.

A szlovákok megrázták magukat a gyors kapott gól után, tetszetősen futballoztak. „Tíz Hamšíkot láttam a pályán” – lelkendezett a Facebookon Vladimír Goffa, a szlovák futball egyik ismert megmondóembere.

A Hapal-csapat aktivitása hamar meghozta az egyenlítést, a 20. percben a felfutó jobbhátvéd Valjent egyenlített.

A második félidő elején majdnem ismét elaludtak a szlovákok, Frankowski ziccerét azonban Chovan védte. A 73. percben a kisebb sérülést szenvedett csapatkapitány, Zreľák helyett a DAC támadója, Pavol Šafranko lépett pályára, és öt perccel később el is döntötte a meccset. Bero ugyan nem tudta magát áthámozni két védőn, de mögötte érkezett Šafranko, aki laposan a hálóba lőtt.

A legfontosabb gól

A góllövő el sem mosolyodott, rezzenéstelen, komoly arccal állta a társak ujjongó öleléseit. „Nem akartam túlzásba vinni az ünneplést. Csak élveztem a rengeteg érzést, ami elárasztott, csak átadtam magam a pillanatnak. Ez volt pályafutásom legfontosabb gólja” – nyilatkozta a csatár, aki az elmúlt szezonban 10 gólt szerzett, négyet a Podbrezová, hatot a DAC színeiben. Ő lőtte egyebek mellett a Slovan elleni győztes találatot is, azt a gólt akkor nem akarta pályafutása legfontosabb góljának nevezni, bár elismerte, dunaszerdahelyi színekben nem szerzett ennél jelentősebbet.

Martin Valjent nem hagyományos gólszerző, de ezúttal fontos találatot ért el. Ennek ellenére ő sem szállt el a lengyelek legyőzése után: „Nem kezdtük jól a meccset, de szerencsére sikerült fordítanunk. Az első percekre azonban sokkal jobban kell figyelnünk.”

A 2:1-es győzelemmel Pavel Hapal csapata a csoport élén áll, mert a másik találkozón Svédország gól nélküli döntetlent ért el Angliával. Hapal a házigazda legyőzése után joggal dicsérte együttesét: „A mérkőzés elején ugyan meginogtunk, de a fiúk már korábban is megmutatták, mentálisan erősek. Ezt most is bizonyították. A gól után mi irányítottunk, jól adogattunk, és remek egyéni teljesítmények is voltak. Jobbak voltunk a lengyeleknél, megérdemelten nyertünk.” Hapal azt is hozzátette, hogy Chovan a második félidőben kétszer is komoly gólhelyzetben mentette meg a csapatát, és ha így fog védeni, akkor a többi mérkőzésen is ő lesz a kezdőkapus.

Angol erőfutball

Ma este (18.00) Kielcében Anglia vár a szlovák válogatottra. Ľubomír Šatka, a Newcastle védője, aki az elmúlt fél évet Dunaszerdahelyen töltötte kölcsönben, jól ismeri az ellenfelet. „A legtöbb játékost ismerem, mert gyakran ír róluk a sajtó. A keret nagy része az élvonalban vagy a másodosztályban játszik, ez jelzi az erejüket, ám nekünk is minőségi játékosaink vannak. De oda kell figyelnünk az ellenfélre, Tammy Abraham 23 gólt lőtt a Championshipben a Bristol City színeiben, James Ward-Prowse rendszeresen játszik az élvonalban a Southamptonban, klubtársa, Nathan Redmond pedig már a harmadik U21-es tornáján szerepel” – nyilatkozta Šatka.

Hapal előrevetítette, lehetnek taktikai változtatások a kezdőcsapatban, mert Anglia más stílusú ellenfél, mint Lengyelország volt. Az angolok korábban kétszer voltak Európa-bajnokok ebben a korosztályban (1982-ben és 1984-ben), ám 2000-ben a szlovákok 2:0-ra győzni tudtak ellenük.

„Főleg fizikailag lesz nehéz meccs, az angolok igazi erőfutballt játszanak – figyelmeztetett Stanislav Lobotka, akit a lengyelek elleni találkozón a meccs emberének választottak. – Nehéz megmondani, elég lenne-e a lengyelek elleni teljesítmény. Szerintem javulnunk kellene, nem szabad annyiszor elveszítenünk a labdát.” (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?