Australian Open - Nadal menetel, Federer kiesett a nyolcaddöntőben

Roger Federer
Melbourne |

A nyolcaddöntőben sem vesztett szettet az ausztrál nyílt bajnokságon Rafael Nadal, a spanyolok 17-szeres Grand Slam-győztes teniszezője.

 

A 32 éves sztár - a melbourne-i viadal 2009-es bajnoka - vasárnap az ugyancsak féléves kihagyás után idén visszatért Tomas Berdychet verte két sima és egy küzdelmes szettben.

Kiesett a tavaly döntős Marin Cilic, a hatodik helyen kiemelt horvát öt szettben, 3 ór 58 perc alatt kikapott a spanyol Roberto Bautista Aguttól, aki a nyitókörben az idén visszavonuló Andy Murrayt búcsúztatta.
Az elmúlt két évben győztes Roger Federer kiesett a nyolcaddöntőben. A 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci sztárt vasárnap a világranglistán 15. Sztefanosz Cicipasz verte meg 6:7 (11-13), 7:6 (7-3), 7:5, 7:6 (7-5)-re, 3 óra 45 perces mérkőzésen. A 37 éves Federer a 12-ből egyetlen bréklabdáját sem tudta kihasználni.

A 20 esztendős Cicipasz az első görög, aki bejutott egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe.

A nőknél óriási meglepetésre csak két gémet nyert a 2016-os bajnok és wimbledoni címvédő Angelique Kerber. A német teniszezőt a világranglistán 35. amerikai Danielle Collins győzte le csupán 58 perc alatt.

Befejezte melbourne-i szereplését a 11 éve tornagyőztes Marija Sarapova is, a 31 éves orosz sztárt a hazai közönségkedvenc Ashleigh Barty gyűrte le három játszmában.

Magyar részről a junioroknál a 11. helyen kiemelt Nagy Adrienn 6:3, 6:1-re verte a nyitókörben a máltai Helene Pellicanót, és bejutott a 32 közé. A fiúknál Makk Péter már korábban biztosította helyét a második fordulóban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?