Australian Open - Federer diadalmaskodott, már 16-szoros GS-győztes

Melbourne |

<p>A svájci Roger Federer nyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, miután vasárnap, Melbourne-ben három játszmában, 6:3, 6:4, 7:6 (13-11)-re diadalmaskodott a brit Andy Murray ellen.</p>

A 28 esztendős, és immár 16-szoros Grand Slam-győztes világelső az első két játszmát - 43, illetve 46 perc alatt - simán hozta, a döntő szettben azonban az addig önmagához képest haloványabban teniszező, de akkor feljavult Murray már 5:2-re is vezetett. Ám Federer előbb egyenlített, majd a rövidítésben 10-11-ről fordítva megnyerte a játszmát, így a mérkőzést is 2 óra 41 perc alatt 22 éves skót riválisa ellen, aki amúgy nem teljesen egészségesen vívta meg a finálét. Ez volt a második Grand Slam-döntője Murraynek, aki mindkettőt Federerrel szemben veszítette el.
A svájci klasszis játékos az eredményhirdetést követő nyilatkozatában azzal biztatta Murrayt, hogy tudása alapján képes lesz majd GS-tornát is nyerni, aki viszont elcsukló hangon panaszolta fel, hogy sírni ugyan már úgy tud, mint Federer, teniszezni viszont még nem.
"Örülök, hogy legjobb játékomat tudtam nyújtani, s annak még inkább, hogy a 16 közül ez volt az első Grand Slam-sikerem, amelyet édesapaként szereztem" - összegzett a svájci teniszező.   
Eredmény:
férfi egyes, döntő:

Federer (svájci, 1.)-Murray (brit, 5.) 6:3, 6:4, 7:6 (13-11)


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?