Australian Open: Babos bravúrja

Melbourne. Babos Tímea a tize-dikként rangsorolt amerikai Coco Vandeweghét verte, Dominika Cibulková viszont kiemeltként búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyitónapján.„Elképesztő meccs”Babos igen nehéz feladat előtt állt a melbourne-i egyes első körében.

Melbourne. Babos Tímea a tize-dikként rangsorolt amerikai Coco Vandeweghét verte, Dominika Cibulková viszont kiemeltként búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyitónapján.

„Elképesztő meccs”

Babos igen nehéz feladat előtt állt a melbourne-i egyes első körében. A háló túloldalán ugyanis a WTA-rangsorban 10., tavaly az AusOpenen és a US Openen elődöntős, friss Fed-kupa-győztes Vandeweghe állt. Az első szettben – mely során 2:2-nél az eső miatt behúzták a tetőt – Vandeweghe 4:2-re is vezetett, ám a magyar kiegyenlített, s a játszmát lezáró rövidítésben jobbnak bizonyult (7:6). A második szett már simábban alakult. A magyar teniszező stabilan és bátran játszott, második mérkőzéslabdáját használta ki (6:2). A 24 éves Babos pályafutása során másodszor győzött le top 10-es riválist. (Először 2014-ben a budapesti Fed-kupa-tornán nyert 1:6, 7:5, 6:3-ra az akkor szintén tizedik román Simona Halep ellen.)

„Elképesztő meccs volt, nagyon nagy hangulattal! Nagyon örülök, hogy így tudtam játszani!. Végig hittem abban, hogy tudok győzni. Ez nagyon-nagyon fontos volt! Ezért is tudtam visszahozni az első játszmát. Azt gondolom, hogy az esőszünet is jót tett. Utána sokkal jobban játszottam, amúgy is szeretek fedett pályán teniszezni – nyilatkozta a magyar játékos a babostimea.hu-nak. – Tízezer ember előtt nyertem, ez tényleg hihetetlen dolog.”

Babos a következő fordulóban a világranglistán 39. helyezett spanyol Carla Suárez Navarróval találkozik.

Csak Rybáriková

A nőknél négy szlovák teniszező is pályára lépett az első játéknapon, de közülük csak Magdaléna Rybáriková jutott tovább. A legmagasabban rangsorolt szlovák játékos az első játszmában lesöpörte az amerikai Taylor Townsendet (6:0), aki a második szettben már nagyobb erőkifejtésre kényszerítette őt, de Rybáriková rutinosan nyerte azt is (7:5). „Örülök, hogy ott vagyok a második fordulóban. Eddig ez a maximumom Melbourne-ben. A meccsen az adogatás volt az erősségem, bátran támaszkodhattam rá” – mondta Rybáriková, akire a belga Kirsten Flipkens vár a második körben.

A 24. kiemelt Dominika Cibulková viszont csomagolhat, mivel 6:2, 6:2-re kikapott az észt Kaia Kanepitől, aki már 4:1-re vezet kettejük különpárharcában. „Az egész meccsen nem találtam a ritmust. Pedig Sydney-ben a múlt héten remekül játszottam, annál csalódottabb vagyok most” – jegyezte meg Cibulková.

Viktória Kužmová és Anna Karolína Schmiedlová a selejtezőből harcolta ki a főtáblára jutást, így nem sok esélyük volt komoly ellenfeleikkel szemben. Előbbit a belga Elke Mertens verte 6:2, 6:1-re, utóbbit az orosz Darja Kaszatkina búcsúztatta 6:0, 6:3-mal.

Williamsek nélkül

Két kisebb amerikai meglepetés is született a női mezőnyben: a tavaly döntős Venus Williams a nála 17 évvel fiatalabb svájci Belinda Benciccsel csapott össze, s 6:3, 7:5-re alulmaradt. Több mint húsz éve ez az első alkalom, hogy egyik Williams nővér sem lesz ott az Australian Open második körében (a tavaly győztes Serena kislánya megszületése után még nem érezte magát olyan állapotban, hogy elinduljon Melbourne-ben).

A US Open címvédője, Sloane Stephens pedig a kínai Csang Suajtól kapott ki 2:6, 7:6, 6:2-re.

(MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?