Athén előtti pólódiadal

Long Beach. A 2002-es harmadik hely és a 2003-as győzelem után 2004-ben ismét a magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte a Világligát, miután a Long Beach-i Szuperdöntő fináléjában 12:8-ra verte Szerbia és Montenegró legjobbjait.

Varga Tamás megcélozza az ellenfél kapujátReuters-felvételDöntő: MAGYARORSZÁG– SZERBIA-MONTENEGRÓ 12:8 (2:3, 4:1, 4:2, 2:2). A magyar góldobók: Kásás 4, Biros 3, Benedek, Steinmetz Á. 2-2, Fodor 1

A szerbek kezdték jobban az elsőségről határozó összecsapást, a második kilenc percben azonban fordított, a harmadik játékrészben pedig még tovább növelte előnyét, és végül magabiztosan diadalmaskodott Kemény Dénes legénysége Szapicsék ellen, akiket egyébként a Világliga selejtezőjében rendezett négy összecsapás közül hármon is legyőzött.

Ezúttal a szerbek szája ízének megfelelően indult a csata, rendre vezettek, elsősorban az összességében 6-szor (!) eredményes Danilo Ikodinovics jóvoltából. Csakhogy a magyar oldalon is akadt, aki hasonlóképpen nagy napot fogott ki: Kásás Tamás négyszer vette be a különben remeklő, s a döntőben amúgy két büntetődobást is hárító Denisz Szefik kapuját. A Világliga-sorozat legeredményesebb magyarja, a végül 27 gólig jutott Biros Péter pedig három pompás találattal adta értésre, hogy az olimpiai és világbajnok, Vl-címvédő csapat győzni jött az Egyesült Államokba is.

A helyi rekordnak számító, csaknem 5200 néző előtt aratott mostani siker nem csak sportszakmailag, de lélektanilag is fontos lehet a magyarok számára, mert az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpián ugyanabban a hatcsapatos csoportban van, ráadásul a pólótorna 15-ei nyitónapján éppen egymás ellen kezd a két együttes.

Kemény Dénes szövetségi kapitány így nyilatkozott a finálé után: – Ez egy nagy esemény volt. Ám ne feledjük, mi Athénra készülünk, mert ami igazán számít, az az olimpia...

Kisebb meglepetésre a harmadik helyet jobb hajrájuknak köszönhetően az ötkarikás házigazda görögök szerezték meg, miután 12:9-re legyőzték az olaszokat.

A Szuperdöntő után közzétették a különböző kategóriák győzteseinek nevét, köztük Kásás Tamásét, aki a torna legértékesebb, azaz legjobb védője lett. A legjobb támadónak az 55 találatával Vl-gólkirály Alekszandar Szapicsot választották, míg a legjobb kapus címet a szintén szerb Denisz Szefik érdemelte ki.

A FINA által harmadik alkalommal kiírt férfi Világliga végeredménye és a helyezéssel járó pénzdíjak: 1. MAGYARORSZÁG 100 ezer dollár; 2. Szerbia és Montenegró 70 ezer; 3. Görögország 50 ezer; 4. Olaszország 35 ezer; 5. Spanyolország 30 ezer; 6. Egyesült Államok 25 ezer.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?