Asztalitenisz Eb: nehéz csoportban a magyarok

<p>Nehéz feladat vár a magyar férfi asztalitenisz-válogatottra az október 4. és 12. között sorra kerülő szentpétervári Európa-bajnokság csapatversenyében: Harczi Zsolt együttese a címvédő németekkel, valamint a franciákkal és a dánokkal küzd majd meg a csoportmérkőzések során.</p>

"Lassan már hozzászokunk, hogy nincs szerencsénk a sorsolásoknál, most is a legerősebb csoportba kerültünk. Előzetesen azt mondtam, hogy az első kalapból csak ne a németeket, a másodikból pedig ne a dánokat kapjuk, erre tessék! - mondta az MTI érdeklődésére a szövetségi kapitány. - A legjobb nyolc közé kerüléshez bravúrra lesz szükségünk, de ha végül a 9-16. helyért folytathatjuk, akkor is az a célunk, hogy bennmaradjunk az első osztályban."

A helyszínen tartott pénteki sorsolás nyomán a tavaly, Belgrádban aranyérmet szerzett női együttes is megmérkőzik a franciákkal, rajtuk kívül a fehéroroszok és a spanyolok lesznek még ellenfelek a torna első szakaszában.

"Ez is elég nehéz csoport, bár sok múlik majd azon, hogy az európai szövetség engedi-e indulni a spanyolok honosított kínai játékosát, Shen Yanfeit. Ha nem, akkor könnyebb dolgunk lesz, de így elsőre nem tudom megjósolni, hogy hogyan szerepelünk majd. A célunk természetesen a negyeddöntőbe jutás, de ugyanúgy végezhetünk az első, mint a harmadik helyen a csoportunkban" - értékelt Téglás Péter szakvezető.

Összesen 44 ország képviseletében a férfiaknál 40, a hölgyeknél pedig 39 csapat indul, a magyarok részvételével zajló úgynevezett első osztály négy négyes csoportjából az első két-két helyezett jut majd az egyenes kieséses negyeddöntőbe. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?