Asanovicot és Bedecset tesztelik

<p>Dunaszerdahely. Tegnap megkezdte a felkészülést a DAC futballcsapata, huszonhárom játékos vett részt az első gyakorláson. Két cseh és egy szerb játékost próbált Tomislav Maric vezetőedző. A legutóbb Szencen játszó Asanovic is a sárga-kékekkel tréningezett, ma csatlakozik az együtteshez klubtársa, Imrich Bedecs.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A tavaszi keretből Majerník és Šnirc távozott, az utóbbi várhatóan a podbrezovái csapatban folytatja pályafutását. A szerb Njegos Janjusevics (Bezsanija) mellett két znojmói játékost, Tomáš Okleštěket és Branislav Stáňát, valamint a zsolnai Lukáš Jánošíkot (legutóbb Liptószetmiklóson szerepelt) tesztelik a csallóköziek. Próbajátékon vesz részt a tavasszal Szencen játszó Antonio Asanovic (a technikai igazgató fia), s mától két klubtársa, Imrich Bedecs és a kongói Aurelien Ngeyitala is a DAC-cal gyakorol.

A csapatkapitány Szabó Ottó jó hangulatban érkezett a gyülekezőre. „Rövid volt a pihenő, de hát ilyen a futballista élete. Remélem, sikeresebbek leszünk, mint az elmúlt idényben” – mondta lapunknak a rutinos balhátvéd. Az elmúlt két hétben a válogatottal készülő Ľubomír Michalík és a napokban nősült Darijo Kristo még a szabadságát tölti. Roland Černák civilben nézte a tréninget, mert a DAC U19-es csapata csütörtökön osztályozót játszik a rózsahegyi együttessel az I. ligába kerülésért.

„Kemény munka vár ránk, a felkészülés első szakaszában az erőnléti edzések fognak dominálni. Később a technikai elemek csiszolásán lesz a hangsúly – nyilatkozta az Új Szónak Tomislav Maric vezetőedző. – Több játékost is kipróbálunk, majd elválik, hogy közülük kiket szerződtetünk.”

Németh Krisztián sportigazgató leszögezte, hogy előkelőbb helyen akarnak végezni, mint az elmúlt bajnokságban, és szeretnének egy irányító középpályást igazolni. „Egy változás történt a szakmai stábban, Martin Rusňák erőnléti edzőt a francia Nicolas Charton váltotta fel” – mondta a sportigazgató.

A DAC a július 18-i bajnoki rajtig hat előkészületi meccset játszik, s most vasárnap a Ferencváros otthonában lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?