Asanovic besegít Radványinak

Dunaszerdahely |

<p>A DAC vezetése szerdán sajtótájékoztató keretében mutatta be a futballklub új technikai igazgatóját, az 1998-as vb-bronzérmes Aljosa Asanovicot. A 48 esztendős horvát szakember három évre kötelezte el a magát a sárga-kékekhez.</p>

„Asanovic karrierje során sok klubban megfordult, a DAC-ban ki akarjuk használni gazdag tapasztalatait, amelyeket játékosként és edzőként szerzett. Egyik fő feladata, hogy segítse az élvonalbeli csapat szakmai stábját, napi kapcsolatban lesz a játékosokkal és az edzőkkel. De legfontosabb a fiatal labdarúgók nevelése, hogy futballakadémiánk növendékei idővel az A csapatban kapjanak helyet – jelentette ki Végh Tibor klubelnök. – Örülünk, hogy Asanovic úr elfogadta az ajánlatunkat, és hároméves szerződést kötött a DAC-cal. Bízunk benne, hogy jól fogja magát nálunk érezni, és együttműködésünk sikeres lesz.”

Asanovic öt hónappal ezelőtt járt először Dunaszerdahelyen, egy több futballszakemberből álló csoport tagjaként. „Még májusban találkoztam Világi Oszkár klubtulajdonossal, akkor kezdtünk el beszélgetni a lehetséges együttműködésről. Később hosszasan tárgyaltunk, a tulajdonos felvázolta a vízióját. Megszólított az ajánlata, így igent mondtam – mondta Asanovic, aki játékosként többek között a Metzben, a Valladolidban, a Napoliban, a Derby Countyban és a Panathinaikoszban is focizott, és a horvát válogatott tagjaként bronzérmes lett az 1998-as franciaországi vb-n. – Csak öt–hat napja vagyok Dunaszerdahelyen, ismerkedem a klub helyzetével. Elsősorban a Fortuna ligás csapatra összpontosítok, a hétvégén fontos meccs vár ránk Kassán. Az őszi szezon végén kielemezzük az idényt, és az átigazolási stratégiánkat is meghatározzuk. Egy biztos, nagyon sok munka vár ránk, de bízom benne, hogy a klub számára eredményes időszak következik”

Az egykori 62-szeres horvát válogatott edzőként kilenc évig Slaven Bilic segítőjeként tevékenykedett, 2006 és 2012 között a horvát nemzeti csapatnál, a 2012/13-as idényben pedig a moszkvai Lokomotivnál. „Az orosz fővárosi csapatnál kulcsembernek számító Jano Ďurica beszélt nekem anyaegyesületéről, a DAC-ról, de akkoriban eléggé zűrös volt helyzet a klubnál. Az új tulajdonos érkezésével gyökeresen megváltozott a helyzet” – szögezte le Asanovic .

Lapunk kérdésére Németh Krisztián sportigazgató megerősítette, hogy Asanovic érkezésével nem módosulnak a vezetőedző kompetenciái: „Radványi élvezi a klubvezetés bizalmát, továbbra is övé a felelősség, a technikai igazgató csak segíti a munkáját, s ha kell, akkor konzultál vele.”

Végh Tibor érdeklődésünkre elmondta, hogy Aljosa Asanovic a bajnoki meccseket nem a kispadról fogja figyelni. A klubelnök hozzátette, várhatóan a jövő héten aláírják a dunaszerdahelyi önkormányzat és DAC közötti együttműködési szerződést.

 

Csütörtöki számunkban interjút olvashatnak Aljosa Asanoviccsal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?