Artmedia: nincs fazon

Pozsony. Tavaly kétszer járt a Žilina Duna jobb partján, és hat góllal (3:1, 3:0) szórta meg a ligetieket, s az idei bajnokságban 5:1-gyel küldte haza őket. Az Artmedia tehát a vasárnapi meccs előtt nem tegezhette le ellenfelét. Bizony nem. A mérkőzés során sem.

Pozsony. Tavaly kétszer járt a Žilina Duna jobb partján, és hat góllal (3:1, 3:0) szórta meg a ligetieket, s az idei bajnokságban 5:1-gyel küldte haza őket. Az Artmedia tehát a vasárnapi meccs előtt nem tegezhette le ellenfelét. Bizony nem. A mérkőzés során sem. Akárcsak az elmúlt esztendők során, az összeállítást meccsről meccsre változtató hazaiak ezúttal is stílustalanul, helyenként kaotikusan futballoztak. Nyomultak ugyan előre, de többnyire ösztönösen, nehézkesen, bízva a játékmester Kozákban, az ívelgetésekben és a pontrúgásokban. Egyikből sem lett semmi, csak Fodrek néhány erős lövése (mellé) rémisztgette Trabalík kapust.

A bajnok könnyedén játszott, szellemes kombinációk után meredek szöktetésekkel próbálkozott. Technikás játékosai nagyon megbecsülték a labdát, hosszasan járatták, néha el-eldugták ellenfelük elől, amellyel néha a „Komámasszony, hol az olló” játékot játszották. Lendületesek voltak, a támadásoknál rendre lefutották a hazai védőket, akik például a 38. percben csak nézték, ahogyan a berobbanó Bartoš tiszta helyzetből mellé küldött egy beadást. A szünetig egyik csapat sem találta el a kaput, a hazaiaknak ez csak véletlenül sikerülhetett volna. Szimpla, helyenként falusi csatárjátékkal (csak meg ne sértődjenek a vidékiek!) ez lehetetlen.

Ahogy az várható volt, a meccset uraló vendégek kreatív futballozása gólt eredményezett: egy bántóan kijátszott gyors akció végén a gazellaléptű Šesták megugrott a komisz védőktől, gyúrták, gyömöszölték, de hiába, csaknem 20 méteres sprint után a bal alsó sarokba lőtte a labdát (55.). Néhány percre szertelenné, zavarodottá vált a vendéglátók játéka, a zsolnai 9-es újabb gólt lőhetett volna, kivárt, és oda lett a lehetőség. Utána Weiss edző, talán összeállítási hibáját korrigálva, beküldött két gyors embert (Suchánek, Šoltis) és mindjárt más akusztikája lett csapata játékának. Együttese „megnyomta” a meccset és egy kapu előtti kavarodást követően a csereember Vaščák egyenlített (77.). A hazaiak örülhetnek az egy pontnak, a játéknak nem. Hosszú ideje nincs arculata, fazonja és igazi eredménye futballozásuknak. Jó az, ha évenként egy csapatra való labdarúgó jön és megy, s az edző mindig marad?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?