Ártatlan áldozatok?

BŐD TITANILLASzlovákok is áldozatul estek az ázsiai maffiának! A botrányos polip egyik karja magyar! Szlovákiát közvetve érinti a fogadási botrány!

BŐD TITANILLA

Szlovákok is áldozatul estek az ázsiai maffiának! A botrányos polip egyik karja magyar! Szlovákiát közvetve érinti a fogadási botrány! Ilyen szalagcímeket hoztak a szlovák lapok az elmúlt napokban, amikor hirtelen felfedezték az európai labdarúgó bundabotrányt.

A botrányt, amelyről Magyarországon 2009 óta, a bochumi ügyészség bejelentése óta beszélnek, amelyről számtalan cikk, interjú és oknyomozó írás jelent meg, s amelynek kirobbanása nélkül talán még ma is naivan elhinnénk mindent, amit a futballpályákon látunk.

Az Europol sajtótájékoztatója kapcsán újra reflektorfénybe került a manipulált mérkőzések listája (melyet másfél éve már közzétett a magyar sajtó, de akkor kevés visszhangot kapott), a 33 magyar érintettségű találkozó között pedig a Honvéd vágsellyeiek, illetve besztercebányaiak elleni felkészülési meccse is szerepel.

Mindkét találkozót Lengyel Kolos vezette, az a bíró, akinek válogatott meccseken is voltak húzásai (gól a 103. percben, négy gól négy tizenegyesből és hasonlók), vagyis az már nyilvánvaló, hogy ő nem ússza meg a bundaügyet.

A szlovák klubok pedig a sajtó támogatásától övezve világgá kiálthatják: áldozatok vagyunk, az a csúnya ázsiai maffia, s annak az a csúnya magyar ága jól átvert bennünket.

Štefan Zaťko, a besztercebányaiak akkori edzője, aki a bíró ténykedését látva 1:0-nál és egy kitalált tizenegyesnél lehívta a csapatát a pályáról, egyenesen hőssé vált: sokat bírált egykori döntését igazolva látja, s bátran kijelenti, hogy a szlovák élvonal tiszta.

Ez a nagy baj ezzel az áldozatszereppel. Nagyon kellemes lehet benne tetszelegni, másokra mutogatni: bezzeg a magyar bajnokság, az mocsok és fertő, de nálunk nincs gond, nálunk nem nyomoz az Europol, a mi bajnokságunk makulátlan.

Nos, nem az. Ehhez nem kell nyomozónak vagy futballistának lenni, elég néhány meccsre kimenni. Ahogy Magyarországon is, biztosan nálunk is vannak tiszta meccsek, a manipulált és a nem manipulált találkozók arányát sem mernénk megtippelni, de aki nem valami lila ködön keresztül figyeli a futballt, annak látnia kell, hogy itt is vannak furcsa eredmények, furcsa kimaradt tizenegyesek, furcsa feltámadások 0:2-ről, furcsán gólgazdag tízperces periódusok stb.

A szlovák futball számára az lett volna a jó hír, ha az Europol által vizsgált meccsek között legalább egy szlovák bajnoki is szerepel. Akkor már nem lehetett volna szőnyeg alá söpörni a problémát, akkor elkezdődhetett volna egy folyamat, amelyet megtisztulásnak talán túlzás nevezni (arra állítólag nincs esély), de arra mindenképpen jó lett volna, hogy felnyissa az emberek szemét.

A bundamaffiának tényleg vannak ártatlan áldozatai Szlovákiában is. De azok nem a klubok, hanem a szurkolók. S a helyzet jelenlegi állása szerint ez még sokáig így is marad.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?