Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Man-chester City a bombaformá-ban lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Totten-ham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.Mesteri ManCitySokáig csak erőlködött a Bajnokok Ligájában a Manchester City, de nem tudott belépni a topcsapatok szűk elitjébe.

Megint az angolok… A Man-chester City a bombaformá-ban lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Totten-ham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Mesteri ManCity

Sokáig csak erőlködött a Bajnokok Ligájában a Manchester City, de nem tudott belépni a topcsapatok szűk elitjébe. Ez idén megváltozni látszik. A City április óta nem kapott ki, azóta ötöt rúgott a Liverpoolnak (a Crystal Palace-nak két bajnokin tizet, a Watfordnak ugyancsak két meccsen tizenegyet), a Bajnokok Ligájában pedig négyből négyet nyert, az olasz bajnokságban ellentmondást nem tűrő módon menetelő Napolit a hazai 2:1 után idegenben 4:2-re győzte le szerdán. Persze, szenzációs meccs volt, egy nagyon erős Napolival, nem véletlenül dicsérte agyba-főbe egymást Pep Guardiola és Maurizio Sarri – az igazi szenzáció azonban a Manchester City. Ahogy az angolok a harmadik és a negyedik gólnál lekontrázták az egyik leggyorsabb európai csapatnak számító Napolit, vagy ahogy a 84. perc után egyérintőzve tartották a labdát, hogy a 92. percben megadják a kegyelemdöfést az olaszoknak… Ez mesteri volt. A különdíj (Guardiola mellett) Kun Agüeróé, aki megszerezte a 178. gólját a City színeiben, ezzel ő a klub abszolút gólkirálya. A ManCity továbbjutott, a Napoli helyzete viszont drámaira fordult. Az olaszoknak legközelebb mindenképpen le kell győzniük hazai pályán a Sahtart, s ha ezt a donyeckiek 2:1-es hazai sikerét felülmúlva teszik, akkor az utolsó fordulóban még amiatt is kell imádkozniuk, hogy a City idegenben is megverje az ukrán csapatot, miközben az olaszok is nyernek Rotterdamban.

Focisuli a Wembley-ben

De nemcsak a City szenzációs, hanem az angol csapatok úgy általában. Idén öt együttesük képviseli magát a Bajnokok Ligájában, és a tegnapi Roma–Chelsea volt az egyetlen meccs, amelyen angol csapat idén kikapott. Különben a mérleg lenyűgöző: 15 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség. A City mellett továbbjutott a Tottenham is, amely (csekélység…) a Real Madridnak tartott focisulit a Wembley-ben. Ott is volt szélvészgyors támadás utáni kontragól, Dele Alli remeklése meg egy kis szerencse (az első gólt les előzte meg, a másodiknál megpattant a labda). Ez a Real nem a tavaszi Real, a Girona elleni bajnoki vereség, a bajnoki táblázaton a Barcával szembeni nyolcpontos hátrány és a BL-bukdácsolás nem véletlen.

Szerdán a Liverpool is focizott, és a maribori hetes után az angolok picit megsajnálták a szlovén csapatot, az Anfield Roadon egy nyugis 3:0-t láthatott a publikum. Sokat elmond a mérkőzésről a következő adat: a Pool játékosai az első félidőben nyolcvanhárom százalékban birtokolták a labdát. Ezzel együtt a vörösök még nem dőlhetnek hátra: ha a következő körben veszítenek a Sevilla otthonában, akkor várhatóan ki-ki meccs vár rájuk az utolsó körben a Szpartak Moszkvával szemben. Jó, ez azért annyira mégsem ijesztő.

Német mélyrepülés

Magyarjaink közül Gulácsi Péter végigvédte a Porto–Lipcse meccset (3:1), Sallai Roland csereként lépett pályára a Dortmund–APOEL (1:1) találkozón a vendégeknél. A Lipcse és a Dortmund révén folytatódik a német csapatok mélyrepülése a nemzetközi porondon, a továbbjutásra mindkét csapatnak inkább csak matematikai esélyei vannak. A Red Bullnak mondjuk 30 százalék, a Dortmundnak fél – a Borussiának előbb meg kéne vernie a Realt Madridban, majd reménykedni abban, hogy a spanyolok kikapnak az APOEL-től. Ez azért science fiction a javából.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?