Abaújaszinán ezúttal csak egyetlen, abszolút győztest hirdettek

régiśoport
Abaújszina |

Három kategóriában indultak pingpongozók az idei Horváth István-emlékversenyen Abaújszinán, amelyre, ezúttal nemcsak a szomszédos, de távolabbi településekről, Hernádcsányból (Čaňa) és Kassamindszentről (Valaliky) is érkeztek versenyzők.

Sőt, Szopko Szilveszter és Gergely György személyében két 4. ligás szomotori játékos is csatasorba állt.

A férfiaknál az első kategóriában (50 évig) 5, a másodikban (50 felett) 6, a harmadikban (56 év felett) 7 versenyző mérettetett meg. A kategóriákból hatan kerültek be a döntőbe. Hibátlan teljesítményt nyújtva Szopko Szilveszter lett a győztes, megelőzve a Galajda Pál, Gergely György, Michna József, Mikes János, Juraj Pavlík ötöst. A hölgyeknél négyen, mind abaújszinaiak küzdöttek a helyezésekért. Mindössze egy szettet veszítve Fedor Karin szerezte meg az elsőséget, Fedor Simona, Csamaj Michaela és Parkanská Nina előtt.

Az Abaújszinai Atlétikai Kör és a helyi önkormányzat közös szervezésében zajlott sporteseményről a szervezet vezetőségének tagja, a torna legidősebb játékosa, Ficzere Bertalan (73) nyilatkozott lapunknak: „Nagyon örülünk annak, hogy sikerült újra tető alá hoznunk ezt a mostanra már községünk közvetlen határait is túllépő, népszerű rendezvényt. Sajnos, most nem voltunk annyian, mint tavaly, többen ugyanis 2-3 nappal a verseny előtt jelezték, hogy különböző elfoglaltság miatt kénytelenek lemondani szereplésüket. Ami pedig a versenyt illeti, a férfiak mezőnyében a mérkőzések nagyon kiegyenlítettek voltak, mind a szettek, mind a pontok arányában, ezért döntöttünk úgy, hogy csak egy, abszolút győztest hirdetünk ki. A hagyományos szuperkupáért való párbaj tehát most elmaradt. Ilyen az emlékverseny történetében még nem fordult elő. Megoldást kell találnunk hasonló esetek orvoslására. Mindenesetre hála és köszönet mindenkinek, akik eljöttek.

A díjazottak az elhunyt özvegyétől, Horváth Ilonától és Abaújszina polgármesterétől, Marcela Gallovától vehették át a megérdemelt jutalmat és fogadhatták a gratulációkat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?