A tömegközlekedés használatát javasolják a szurkolóknak Lembergben

<p>A tömegközlekedési járművek használatát javasolja a szurkolóknak Lemberg (Lviv) polgármesteri hivatala az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek idejére.</p>

 

Oleg Viljura, a nyugat-ukrajnai nagyváros Eb lebonyolításáért felelős főosztályának helyettes vezetője keddi lembergi sajtótájékoztatóján közölte: sok külföldi szurkolónak nem tetszik, hogy taxival nem juthat el az Eb mérkőzésnapjain a Lviv Arénába.

"Ha engedélyeznénk a taxihasználatot, akkor a meccsek után legalább háromezer taxi torlódna össze a stadion környékén, ami a közlekedés összeomlásához vezetne a városnak abban a részében, így a Sztriji úton" - idézte az illetékest a zaxid.net nyugat-ukrajnai hírportál.

Viljura azt is elmondta, hogy a szombati német-portugál meccs után a szurkolókat a városi buszokkal kétszer gyorsabban szállították el, mint ahogyan azt az UEFA követelményei előírják. Hozzátette, hogy a lembergi hatóságok továbbra is adnak ki járműveknek engedélyeket a városközpontba történő behajtásra az EURO-2012 idejére.

Andrij Korcsinszkij, az Ukrán Fuvarozók Szövetségének elnöke azt közölte, hogy annak a két megbüntetett lembergi taxisofőrnek az egyike, akiket újságírók kaptak árdrágításon a német-portugál mérkőzés idején, nem szabályosan jutott a vasúti pályaudvart és a repülőteret érintő fuvarengedélyhez.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?