A szűk keret volt a somorjaiak veszte

OROSKY TAMÁSSzigorúan véve csak egyetlen pont hiányzott a somorjai II. ligás labdarúgócsapatnak a bentmaradáshoz, az újonc vágújhelyiek ennyivel előzték meg őket a nyugati csoport rájátszásában.

OROSKY TAMÁS

Szigorúan véve csak egyetlen pont hiányzott a somorjai II. ligás labdarúgócsapatnak a bentmaradáshoz, az újonc vágújhelyiek ennyivel előzték meg őket a nyugati csoport rájátszásában. Azzal azonban a csallóköziek is tisztában vannak, hogy nem kizárólag a Slovan juniorcsapata elleni utolsó fordulóbeli 3:2-es vereség volt a búcsú oka (még ha a játékvezető ténykedését számon is kérték az ominózus meccs után).

„A bővebb keret hiányzott leginkább. Úgy vélem, a játékosoknak megfelelő feltételeket tudtunk teremteni, de hiányzott a szponzorok és a helyi közösség nagyobb fokú támogatása. Csak addig nyújtózkodhattunk, ameddig a takarónk ért – kezdte lapunknak értékelését Peter Bláha, a somorjaiak klubelnöke. – Másrészt a klub filozófiája a fiatal játékosok csapatba építése, öt somorjai származású futballista szerepelt rendszeresen a bajnokikon. Nem azt mondom, hogy ezzel megelégedtünk, de végül csak egy pont hiányzott a bentmaradáshoz.”

A munka vagy tanulás mellett futballozó somorjaiaknak a bajnokság meglehetősen hosszúra nyúlt lebonyolítása sem kedvezett, a szűk keret pedig a sárga lapok és sérülések miatti kieséseknél mutatkozott meg: a szezont jobbhátvédként kezdő Jakub Hrnčár támadóként játszott az utolsó meccseken, s végül nyolc találattal a csapat házi gólkirálya lett. Az STK azonban így is hadilábon állt a góllövéssel, 32 mérkőzésen 28 gólt jegyeztek a csallóköziek.

Michal Salenka vezetőedzőt – akinek irányításával a csallóköziek mindkétszer döntetleneztek a feljutó szakolcaiakkal – április közepén váltotta fel Jozef Kontír, akinek mérlege három győzelem és négy vereség. „Pluszt hozott a váltás, új lendületet vettek a fiúk, ami a játékon is meglátszott – mondta Bláha, aki szerint elsősorban a rutinosabb játékosok tudtak folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. – A hat tizenegyest is hárító Juraj Hajdúch mellett Vladimír Pončák, Andrej Špánik, a szezon második felében pedig Ľubomír Mezovský is a legjobbak közé tartozott.”

Kissé paradox helyzet, hogy a harmadik éve a másodosztályban szereplő somorjaiaknak épp abban az idényben kellett búcsúzniuk, amikor 12-ről 24-re emelkedett a II. liga létszáma. „Egyértelmű, hogy a bajnokság nem volt nehezebb a tavalyinál. Ezen a szinten nagyon sokszor az akarat a döntő a pályán, mi most nem tudtunk bentmaradni. Igazán nagy különbség a II. és a III. liga között nincsen, az alacsonyabb osztályban is vannak sokkal jobb pénzügyi helyzetben levő gárdák. Mi egy szinttel lejjebb is a saját nevelésű játékosokra akarunk építeni” – tette hozzá Bláha.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?