A szlovákok a dánok ellen javítanának

Köln. Ma este (20.15) a dánok ellen próbálhat meg javítani a szlovák jégkorong-válogatott, amely a lehetséges hatból csak két pontot gyűjtött be a vb első két meccsén.Dánia specifikus helyzetben van a tornán, az elit vb jövő évi házigazdájaként nem eshet ki.

Köln. Ma este (20.15) a dánok ellen próbálhat meg javítani a szlovák jégkorong-válogatott, amely a lehetséges hatból csak két pontot gyűjtött be a vb első két meccsén.

Dánia specifikus helyzetben van a tornán, az elit vb jövő évi házigazdájaként nem eshet ki. Azonban az ebből adódó felszabadultság helyett inkább motiválatlan gárda benyomását kelti, a lettektől (3:0) és az USA-tól is (7:2) kikaptak az északiak.

A szlovákokkal eddig 17-szer találkoztak, a mérleg előbbieknek kedvező (13 győzelem, 4 vereség). Ugyanakkor a legélénkebben egy arcpirító zakó él Draveckýék emlékezetében, a 2010-es világbajnokságon 6:0-ra nyertek ellenük a dánok, úgy, hogy valamennyi gól az első harmadban született. Az idei felkészülési mérkőzéseken mindkétszer Zdeno Cíger védencei nyertek 2:0-ra.

„Még sok mérkőzés áll előttünk. A maximumot kell nyújtanunk a siker érdekében. Bízunk benne, hogy a gólok megérkeznek”– mondta a szövetségi kapitány.

A szlovákok ugyanis az első két meccsen, a papíron legkönnyebb ellenfelek védelmét is csak ritkán tudták feltörni. Szombaton, az olaszok ellen a vezetést Miklík révén még megszerezték, az olaszok azonban fordítottak. A szlovákok többször lőttek kapura, ám két perccel a meccs vége előtt még az olaszok vezettek, az 59. percben Libor Hudáček mentette meg a szlovákokat a világraszóló szégyentől, a hosszabbításban pedig a hátvéd Peter Čerešňák döntötte el a két pont sorsát (3:2). A szlovákok öröme már csak azért sem lehetett felhőtlen, mert a meccset követően a szlovén himnusz kezdeti taktusai után – amikor a szervezők észlelték a tévedést – végül nem játszották el a szlovák himnuszt.

Vasárnap a lettek elleni találkozón kizárólag emberelőnyös helyzetekből estek a gólok. Igaz, 1:0-s lett vezetésnél a szlovákok szereztek egy szabályos akciógólt, de mivel a játékvezető a kapu mögött állva nem látta a korongot, már korábban belesípolt az akcióba, így a találatot nem adhatták meg. A szlovákok számára az 50. percben, Miklík szépítésekor (2:1) még felcsillant a remény (Miklík zsinórban negyedik válogatott meccsén szerzett gólt), ám a csapatkapitány Dravecký buta faultját a lettek góllal büntették (3:1). Cíger három perccel a vége előtt Ján Laco kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, de a szlovákok nem tudták gólra váltani helyzeteiket.

„Senki sem örül, ha szabálytalankodunk, de ez a nagy akarásból következett. Nem mondhatom a fiúknak, hogy ne ütközzenek vagy, hogy nagy ívben kerüljék az ellenfél játékosait. Megszokott párharcok voltak, most mi jöttünk ki belőlük rosszabbul – szögezte le Cíger. – Az olaszok ellen idegesek voltunk, de a lettek ellen már felszabadultabban hokiztunk.” (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?