A szív, az akarat diadala

<p>Tardoskedd. A kerületi fociban járatosak az év mérkőzéseként emlegették a bajnoki cím két várományosának összecsapását, amely végig izgalmakban gazdag, látványos és kemény küzdelmet hozott. A táblázat első helyét már hosszabb ideje birtokló tardoskeddiek taktikailag érett, fegyelmezett teljesítménnyel 3:1 arányban legyőzték a sarkukban loholó sörgyáriakat a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportja vasárnapi viadalán.</p>

ÁBEL GÁBOR

Bár mindkét tribün teljesen megtelt nézővel, nem igazán volt észlelhető felfokozott rangadói hangulat. Egyik fél szurkolótábora sem skandált az eseményhez illő rigmusokat, s nem voltak felszerelkezve feliratokkal, plakátokkal vagy táblákkal. Pedig jó hétszázan is lehettek a lelátón.

Saját nevelésűek előnyben

A vendéglátóknál mindössze Kluka és Látečka vendégjátékos, a többiek a klub saját nevelésű labdarúgói. Az utóbbiak közül heten nem is szerepeltek másutt, csak anyaegyesületükben. A nyolcadik a huszonöt esztendős gólgyártó, Dikácz Gyula lenne, de ő egy éven át Ausztriában légióskodott. Mindezt Újhelyi Ferenc adja tudtunkra. A gazdag sportmúlttal büszkélkedő szakember több mint két évtizede a most már Szikora György nevét viselő stadion főállású gondnoka, ugyanakkor a labdarúgás körüli teendőket is ellátja. Játékosként tizennégy évet húzott le Tardoskedden, pillanatnyilag a III. ligás diákcsapat trénere. A 2000-ben a IV. ligába jutott felnőttek edzője volt. Védencei három évet bírtak ki ebben az osztályban.

Óriási tét, négy gól

A pályán az első perctől kezdve érződik az izgalom, mindenki a másik hibáját lesi. Persze nem is csoda, hiszen óriási a tét, a két csapatot mindössze két pont választja el a tabellán. Bahorec és Dikácz már az elején betalálhatott volna Bilkó kapujába, ám az ógyallaiak tehetséges hálóőre figyelmes volt. A félidő derekán viszont Csabai már nem hibázott, nem sokkal később pedig egy kapu előtti kavarodásnál Dikácz eszmélt a leggyorsabban, kettőre növelve a hazai előnyt. Szünet után a csapatkapitány Cingel góljával szépítettek a vendégek, ám nem sokkal a vége előtt eldőlt a három pont sorsa. A csereként beállt Lakatos József (alias Csoki) az ugyancsak cserejátékosként pályára lépő Benkó Tamás elé tálalta a labdát, s utóbbi nem hibázott.

Közel a bajnoki cím

„Nem ismertünk elveszett labdát, a szív és az akarat diadala volt a mai sikerünk. Most már megbocsáthatatlan bűn lenne elszalasztani a nem mindennapi feljutási lehetőséget” – nyilatkozta lapunknak Czúczor József tardoskeddi edző, aki két éve irányítja a gárdát. „Sajnos átaludtuk az első félidő nagy részét, ami jócskán megbosszulta magát. Szépítő találatunk után ugyan felbátorodtunk, ám a harmadik, szerintem lesből született gól végleg megpecsételte a sorsunkat” – vélekedett Marian Tvrdoň, az ógyallaiak mestere. Győzelmükkel a hazaiak jókora lépést tettek a bajnoki cím megszerzéséhez. Egy olyan évben, amikor a tardoskeddi labdarúgás fennállásnak kilencvenedik évfordulóját ünnepli.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?