A svéd vereség után Szlovénia ellen sikerrel zárná az Eb-t Magyarország

KlivinyiK

A magyar válogatott 30:25-re kikapott a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében Svédországtól, így a szerdán 15.30-kor kezdődő, szlovének elleni mérkőzésen legjobb esetben is csak a 11. helyet harcolhatja ki a kontinenstornán.

A hétfői mérkőzést a svédek kezdték jobban, 4:1-re is vezettek, de Füzi-Tóvizi Petráék 4:5-re fordítottak. Az első félidőben a védekezés egyik oldalon sem állt össze, a svéd játékosok gyors támadásokból szereztek sok gólt, míg a magyarok nagyon jól találták meg a réseket az ellenfél védelmén és több betörést is gólra váltottak. A játékrész végére azonban elbizonytalanodtak Klujber Katrinék és a folyamatos gólváltás helyett csak Lagerquisték találtak be, így három góllal vezettek a szünetben.

A pihenő alatt úgy tűnt, hogy Svédország volt az, aki össze tudta rakni a védekezését, míg a magyar válogatott kézilabdázói folyamatosan fáradtak. Golovin Vlagyimir igyekezett cserékkel frissen tartani játékosait, de most is bebizonyosodott, hogy a második sorban szereplők közül nem mindenki tudta felvenni az Eb ritmusát. Állandósult a 3-4 gólos különbség, és a végén még tovább is nőtt a svéd előny, így 30:25-re nyerni tudtak.

„Nagyon felőrölte a csapatot, hogy a második félidőben futottunk az eredmény után, a végén nagyon elfogytunk erőben, nem volt sebességünk. Majdnem minden svéd játékos jóval nehezebb a mieinknél. Lehet, hogy futásban meg tudtuk volna tartani a sebességet, de amikor folyamatosan ütköznek veled, az nehéz. Hiába akarunk, de még sok tapasztalat kell ahhoz, hogy ilyen szintű mérkőzéseken jól játsszunk, és nyerni is tudjunk” – nyilatkozta Golovin, aki szerint most az akarással és a küzdéssel nem volt baj, de fizikailag nem tudták felvenni a versenyt ellenfelükkel.

Szikora Melinda még az utolsó öt percben is reménykedett, hogy csoda történik és fel tudnak állni. „Megint nem tudtuk megcsinálni azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Sajnos megint gólkirályt csináltunk a beállósukból. Persze tudjuk, hogy a svédek játékosa ezen a poszton a világ egyik legjobbja és ki tudja zárni a védőket, olyan labdákat is meg tud fogni, ami már elveszettnek tűnik. Próbáltuk elérni, hogy kintről lőjenek, de ez sokszor nem sikerült. Amikor távolról próbálkoztak szerintem jól blokoultunk, jók voltak a védések. Ezen kell dolgoznunk, hogy még zártabbak legyünk és messziről lőjenek, akkor jobban fogunk védeni mi, kapusok is. Egy mérkőzésünk van még hátra, jó lenne, ha valami történne és azt már be tudnánk húzni” – nyilatkozta a 12 védéssel záró kapus, aki csalódásként éli meg, hogy nem lesznek ott a legjobb tíz között sem.

A magyar válogatott szerda délután Szlovénia ellen azért küzd majd, hogy ne a 12., hanem a 11. helyen zárja az Európa-bajnokságot. Ehhez persze a másik csoport eredményeinek is kedvezően kell alakulniuk. Az Eb előtt felkészülési meccsen egy döntetlent és egy vereséget könyveltek el a szlovénok ellen Vámos Petráék, ráadásul az sem lenne meglepő, ha a közönségek kívül a bírók is a hazai csapat mellett állnának majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?