„A Slovan konkrét ajánlattal jött”

<p>A győri ETO-ból érkezett Priskin Tamás hároméves szerződést kötött a pozsonyi Slovannal. A 28 esztendős futballista új csapatával jelenleg csehországi edzőtáborozáson vesz részt. A 49-szeres magyar válogatott csatárt – 16 gólt lőtt címeres mezben – telefonon értük el, és készségesen nyilatkozott.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Mikor keresték meg először a pozsonyiak?

Ezt pontosan nem tudom. Miután komoly problémák akadtak a győri klubnál, menedzserem, Csontó Károly jelezte, hogy a Slovan vezetői több bajnoki meccsen figyeltek, és szívesen látnának.

Miért a Slovant választotta?

Több magyar élvonalbeli klub is megkeresett, de a tapogatózásnál tovább nem jutottunk. Bőven akadtak külföldi kérőim is, de a párommal úgy döntöttünk, hogy elég volt a vándoréletből, szeretnénk Győrhöz közel maradni. Annál is inkább, mert 14 hónapos kislányunk van. A Slovan konkrét ajánlattal jött. A pozsonyi vezetők korrektek voltak, így könnyen megegyeztünk. Az is sokat nyomott a latban, hogy a patinás égszínkék klub érdekelt az Európa Ligában.

Milyen célokkal jött az égszínkékekhez?

Játékommal és góljaimmal a csapat hasznára akarok lenni, hogy megnyerjük a bajnokságot, az Európa Ligában pedig minél messzebbre jussunk.

Hol fognak lakni?

Még nem tudom. Mivel a két június eleji válogatott meccs után szerződtem a Slovanhoz, azonnal Ausztriába utaztam, mert ott készült a csapat, hétfőtől pedig Csehországban edzőtáborozunk. Így a szlovák fővárost még nem is láttam rendesen. Azt hiszem, felváltva Pozsonyban és Győrben fogunk élni. De ez még nem biztos.

Milyenek az első benyomásai?

Nagyon jók, a játékostársak és a szakmai stáb tagjai kedvezően fogadtak.

Mikor látott utoljára Fortuna ligás meccset?

Május végén barátaimmal együtt Dunaszerdahelyen megtekintettem a DAC–Slovan rangadót. Jó hajtós mérkőzés volt.

Akkor már tudta, hogy a Slovan játékosa lesz?

Még nem, csak sejtettem…

Mennyiben más a nyári felkészülés, mint Magyarországon?

Mindössze egy hete vagyok a Slovannál, így nehéz összehasonlítanom a tréningeket. Az eddigiek alapján hasonlóak a gyakorlások.

Beszél még szlovákul?

Tizenöt évesen, amikor Győrbe kerültem, még folyékonyan beszéltem. Azóta viszont sokat felejtettem, mert egyáltalán nem gyakoroltam a nyelvet. Remélem, hamarosan visszajönnek a szlovák szavak…

Kik segítenek a beilleszkedésben?

Elsősorban Saláta Kornél és a tavaszi szezont Újpesten töltő Hudák Dávid. Egyébként az edzőtáborozás során Kornival egy szobában vagyunk elszállásolva.

Több külföldi klubnál megfordult, melyikre emlékszik a legszívesebben?

Egyértelműen a watfordi három évre. Fantasztikus érzés volt a Premier League-ben futballozni. A Portsmouthnak, a Manchester Citynek és a Chelsea-nek lőtt gólomat sosem felejtem el. Az is emlékezetes, hogy az első szigetországi találatomat a Wigan ellen szereztem, de a rossz időjárási viszonyok miatt félbeszakították a találkozót, amit később újrajátszottak, így a fejes gólomat érvénytelenítették. Sajnos, az első év után kiestünk az élvonalból, de az angol II. ligás meccsek is remek hangulatúak voltak.

Hogyan élte meg, hogy az Alanyija Vlagyikavkaz után a Győri ETO is csődbe ment?

Rendkívül nehezen, mert az ETO a szívügyem. Sosem felejtem, hogy már 16 évesen lehetőséget kaptam az NB I-ben, és Győrből lettem válogatott, majd később innen szerződtem Angliába. Nagyon szomorú, hogy ide jutott a nagy múltú klub. Bízom benne, hogy a csapat megnyeri az NB III-as bajnokságot, és minél előbb visszakerül az élvonalba.

A magyar válogatott hosszú idő után juthat ki rangos viadalra. Mit vár az őszi sorsdöntő Eb-selejtezőktől?

Nagyon fontos lesz az éllovas románok elleni szeptember 4-i budapesti találkozó. Az esetleges győzelem óriási lendületet adhat. Az lenne az ideális, ha másodikként, esetleg legjobb harmadikként egyenes ágon kijutnánk a franciaországi Európa-bajnokságra. Persze azt sem bánnám, ha pótselejtezőn harcolnánk ki a részvételt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?