A Slovan a tapasztalatra, a DAC a gyorsaságra épít

daccccc
Pozsony |

Az új Téglamezőn lép pályára vasárnap délután (15.00) a DAC a labdarúgó Fortuna Ligában. Az éllovas pozsonyi Slovan ebben a szezonban még nem kapott ki, a DAC-ot eddig mindkétszer legyőzték az égszínkékek.

A DAC három mérkőzés óta veretlen, a Slovan viszont a legutóbbi hét bajnokiján begyűjtötte a három pontot. Most is az éllovas az esélyes, a dunaszerdahelyiek U21-es válogatottja, Christián Herc azonban a klub honlapjának azt nyilatkozta, szeretnék meglepni a listavezetőt. „Vissza akarjuk venni a második helyet a zsolnaiaktól – hangsúlyozta Herc. – Hasonló meccsre számítok, mint amilyet februárban Dunaszerdahelyen játszottunk. Két szervezett csapat áll majd egymással szemben, szerintem a Slovan a mi hibáinkra fog várni. Szerintem hagyni fognak minket passzolgatni, mi fogjuk többet birtokolni a labdát, a Slovan pedig kontrákra fog játszani. Mi viszont nyerni akarunk!”

Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője a cseh Hattrick magazinnak adott interjújában hasonlította össze a Slovant és a DAC-ot. „Elsősorban a két csapat játékstílusában van különbség. A Slovan idősebb és tapasztaltabb játékosokra épít, akik magasabbak is. Ezzel szemben miénk a bajnokság legfiatalabb csapata, úgyhogy másként kell megközelítenünk a dolgot. Minél gyorsabban, egy-két érintésre szeretnénk játszani, hogy meglepjük az ellenfelet, és a gyorsaságunkkal nyomás alá helyezzük őket” – fogalmazott Hyballa.

A Téglamezei Stadionba elővételben nagyjából 7000 jegy kelt el, s bár az égszínkékek csatára, Moha telt házról álmodik, erre kevés a reális esély. A Slovan iránti megnövekedett érdeklődést azonban mutatja, hogy a hétközi nyilvános edzésre 1500 szurkoló látogatott el. „A DAC elleni őszi hazai meccsre szívesen emlékszem – jegyezte meg a pozsonyiak honlapjának Moha, aki szeptemberben góllal és gólpasszal járult hozzá csapata 3:2-es győzelméhez. – Remélem, hogy vasárnap hasonló teljesítménnyel ismét segíteni tudok a csapatnak abban, hogy itthon tartsuk a három pontot.”

A két csapat eddig 56-szor találkozott egymással, 10-szer a DAC győzött, 12 alkalommal döntetlennel végződött a mérkőzés, 34-szer pedig a pozsonyiak örülhettek. A fővárosban még nagyobb a Slovan fölénye, 27 meccsből csak kettőt tudtak megnyerni a sárga-kékek, négyszer pedig döntetleneztek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?