A Slovan a bajnokesélyes

Véget ért az öt hónapos szünet a jégkorong ST Extraligában, ma kora este a nyitóforduló találkozóival megkezdődik a bajnokság 12. felvonása. Az NHL-rajtig több tengerentúlon profiskodó hokist is láthatnak majd a szurkolók.

Hatalmas csatákat vívott az elmúlt idényben a bajnok Trenčín és a Zvolen, s ráadásképpen a döntőben is találkoztak. Csatározásuk az új idényben is folytatódik... ČTK-felvételA lebonyolítási forma alig változott, az alapszakasz (54 forduló) után a nyolc legjobb együttes jut a playoffba, ahol már egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek. A sereghajtó nem esik ki, hanem osztályozót játszik a második vonal győztesével. Az élvonal 10 csapata közül 5 is edzőt cserélt. A bajnok Trenčínt Róbert Spišák, a Slovant Miloš Říha, a kassaiakat Dušan Gregor, a Skalicát Ivan Černý, a Popradot pedig Ján Faith irányítja az új idényben. Az újonc Dubnica kispadján továbbra is Ján Šimčík ül, Zólyomban Ján Jaško, Liptószentmiklóson Ján Šterbák, Zsolnán Milan Hoborka, Nyitrán pedig Rudolf Uličný maradt az edző. Az alábbiakban a csapatok neve után zárójelben közöljük az évi költségvetést, illetve egyéb érdekességeket.

TRENČĺN (40 millió). Nagy változások voltak a címvédőnél, nemcsak Dušan Gregor edző távozott, hanem tíz játékos is. Az NHL-ből már a szombati tévés meccsen jégre lép a Hossa–Demitra–Gáborík sztártrió. A Dukla legalább döntőt szeretne játszani az idei pontvadászatban.

ZVOLEN (50 millió). A tavalyi döntős zólyomiak ezúttal is a bajnoki cím felé kacsingatnak, s a mai nyitányon a Handzuš–Országh–Zedník gólerős támadósorra is számíthatnak.

SLOVAN (75 millió). A legutóbb bronzérmes pozsonyi csapat a cseh Miloš Říhával bajnok szeretne lenni, az NHL-ből egyelőre csak Ľubomír Višňovský vendégjátéka biztos, de a továbbiakban számítanak Miroslav Šatanra is.

KOŠICE (38 millió). A keretben nem történt különösebb változás, a kelet-szlovákiaiak az elődöntőbe jutást tűzték ki célul, s ígéretet kaptak, hogy másfél éven belül elkészül a téli stadion.

ŽILINA (40 millió). Nyolc játékos is távozott, s csak fél tucat hokist igazoltak; a négy közé jutás a cél; Petrovický és Somík vendégjátéka biztosnak tűnik, ám csak a harmadik fordulótól.

SKALICA (30 millió). Szinte minden maradt a régiben az Erdőháton, több juniort is kipróbálnak a bajnokságban; a négy között szeretnének végezni. Az NHL-ből Zálešákkal és Balejjal már megegyeztek, s úgy néz ki, Pálffy is bevethető lesz egy-két meccsre, feltéve, ha a Slavia elengedi...

L. MIKULÁŠ (30 millió). A play-offba kerülés a cél, folytatják a csapatépítést, Cibák vendégjátékáról még tárgyalnak.

POPRAD (32 millió). Az új főszponzornak köszönhetően egy tucat játékost igazolhattak, egyelőre csak a nyolc közé jutásról beszélnek; Bondrával és Suchýval még nem állapodtak meg.

NYITRA (36 millió). Kilenc játékossal erősítettek, a hatodik hely megszerzése igencsak nehéz feladatnak tűnik.

DUBNICA (15 millió). Az újonc meglepetésre készül, konkrétummal nem szolgált a klubelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?