A Red Bull fiókcsapata is bemutatta autóját

Jerez |

<p>A Forma-1-es világbajnoki címvédő Red Bull tulajdonában lévő Toro Rosso is bemutatta idei autóját a spanyolországi Jerezben.</p>

"Az STR7-es a harmadik olyan versenygép, amelynek tervezését, gyártását és összeszerelését is kizárólag a Toro Rosso munkatársai végezték. - mondta a hétfő esti prezentáción Franz Tost csapatfőnök. - Az elmúlt szezonban nyolcadikként zártunk a konstruktőrök versenyében, azt reméljük, hogy ebben az évben sikerül előrébb végeznünk."
Az istálló a téli szünetben megvált mindkét tavaly foglalkoztatott pilótájától, a spanyol Jaime Alguersuaritól és a svájci Sébastien Buemitől, helyüket az ausztrál Daniel Ricciardo és a francia Jean-Eric Vergne vette át.
"A Toro Rosso elsődleges feladata, hogy lehetőséget adjon fiatal versenyzőknek, utánpótlást biztosítva így a Red Bullnak. - fogalmazott Tost. - Ricciardo és Vergne bekerült a Forma-1-be, most pedig bizonyítaniuk kell, hogy érettek erre a feladatra. Természetesen sokat kell még fejlődniük ahhoz, hogy a jövőben a Red Bull versenyzői lehessenek, de az esélyt most megkapták."
A kétszeres vb-győztes, címvédő Sebastian Vettel csapattársának, a 35 éves ausztrál Mark Webbernek az idei szezon végén lejár a szerződése a Red Bullnál, így elképzelhető, hogy ha Ricciardo vagy Vergne kimagasló teljesítményt nyújt a Toro Rossónál, akkor jövőre elfoglalhatja Webber helyét a vb-címvédő istállónál.
A Forma-1-es csapatok egyébként kedden megkezdték az idény első hivatalos tesztjét Jerezben. A vb március 18-án, Melbourne-ben rajtol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?