A Philadelphia kiütötte a Mont

New York. A Philadelphia 6:4-re győzni tudott Montrealban, így továbbjutott az NHL-rájátszás Keleti Főcsoportjának döntőjébe.

New York. A Philadelphia 6:4-re győzni tudott Montrealban, így továbbjutott az NHL-rájátszás Keleti Főcsoportjának döntőjébe. Rendkívül fordulatos, izgalamakban bővelkedő mérkőzés volt, gólzáporos találkozó, amelynek végén az egyesült államokbeli csapat örülhetett, hiszen 4:1-es összesítéssel továbblépett a főcsoportgyőztes elleni párharcból. Umberger volt a Flyers nyerő- embere a párharcban, hiszen – azok után, hogy a Washington elleni hét mérkőzés alatt 1 gólt szerzett és 1 gólpasszt adott –, nyolc gólt lőtt a Montreal elleni öt meccsen. Ahhoz képest, hogy a Philadelphia a tavalyi szezonban története leggyengébb teljesítményét nyújtva, 56 ponttal utolsó lett az egész ligában, hihetetlen módon szárnyal a csapat. A Montreal az alapszakaszban megnyerte a Keleti főcsoportot, ennek ellenére búcsúzni kényszerült a hatodik ellenében. A Philadelphia a Pittsburgh–NY Rangers párharc győztesével (a Penguins vezet 3:1-re) találkozik a Keleti főcsoport döntőjében.

A Nyugati főcsoport elődöntőjében a San José hosszabbításban legyőzte a Dallast, így 3:2-re alakította a négy győzelemig tartó párharc állását. Két harmad után úgy tűnt, hogy az ötödik meccs a végállomást jelent a San José számára, ugyanis a Dallas 2:0-s előnyben volt. Az utolsó játékrészre azonban hatalmasat változott a játék képe. Átvették az irányítást a hazaiak, és előbb szépítettek, majd kilenc perccel a végső dudaszó előtt Campbell egyenlített. „Az utolsó harmad előtt megbeszéltük a fiúkkal, hogy minden mindegy alapon támadni fogunk, és amit csak lehet kapura lövünk – mondta Jeremy Roenick, aki a Sharks egyenlítő gólját készítette elő. – Nem voltunk hajlandóak belenyugodni abba, hogy kiesünk.” A nagy akarásnak pedig dallasi nyögés lett a vége, a hosszabbítás 2. percében ugyanis Pavelski góljával nyert a San José. (ns)

NHL-RÁJÁTSZÁS

Keleti főcsoport

MONTREAL CA??NADIENS–PHI-

LADELPHIA 4:6 (2:1, 1:3, 1:2), gólütők: Plekanec (5.), Kovaljov (12.), Higgins (29.), Koszticin (43.), ill. Umberger (11., 36.), M. Richards (35.), Hartnell (37.), Upshall (57.), Knuble (60.). A Philadelphia 4:1-es összesítéssel bejutott a főcsoport döntőjébe.

Nyugati főcsoport

SAN JOSE–DALLAS STARS 3:2 (0:0, 0:2, 2:0 – 1:0), gólütők: M. Michálek (47.), B. Campbell (52.), Pavelski (62.), ill. Lehtinen (27.), Morrow (40.). Az elődöntő állása: 2:3. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?