A java még hátravan

Pozsony. Kedden este az 54. forduló öt mérkőzésével befejeződött a jégkorong ST Extraliga öt és fél hónapon át tartó alapszakasza. A címvédő Slovan fölényes győzelmet aratott Kassán és az élen végzett. A fővárosi csapaton kívül még a Zvolen, a Košice, a Trenčín, a Martin, a Poprad, a Skalica és a Žilina jutott a rájátszásba.

Pavol Rybár kapus Kassán, az alapszakasz zárófordulójában is bravúrt bravúrra halmozott. A Slovan 4:0 arányban nyert, és az élen zárta a körmérkőzéses sorozatotPavol Rybár kapus Kassán, az alapszakasz zárófordulójában is bravúrt bravúrra halmozott. A Slovan 4:0 arányban nyert, és az élen zárta a körmérkőzéses sorozatot A körmérkőzéses sorozatban aratott elsőségért a pozsonyiak egymillió korona jutalmat kapnak a bajnokság főszponzorától (ST – Slovenské telekomunikácie), s Maroš Krajči főmenedzser elárulta, hogy ezen az összegen a játékosok osztoznak.

Az alapszakasz hajrája előtt minden jel arra mutatott, hogy a nagy előnnyel vezető zólyomiakat nem lehet megelőzni. Ám Ernest Bokroš vezetőedző legénysége váratlanul megtorpant, sorozatban szenvedte el a vereségeket, a szombati, fővárosi 10:2-es fiaskót követően pedig lecsúszott a 2. helyre. Az elsőség sorsát – egyenlő pontszám esetén – az egymás elleni mérkőzéseknek kellett volna eldönteni. Mivel két találkozó pontosztozkodással végződött (2:2, 1:1), s egyaránt két meccset nyert a Slovan (4:2, 10:2) és a Zvolen (5:4, 5:2), így a gólarány döntött – a Slovan javára (23:17).

Július Šupler, a pozsonyiak ismert trénere nem volt könnyű helyzetben a nyáron, hiszen nem sokkal a ligarajt előtt alig egy tucat játékossal rendelkezett. Fokozatosan azonban sikerült kiegészíteni a keretet, menet közben több ismert játékost leigazoltak a kékek, a szakvezetők meggyőzték Zdeno Cígert is, aki visszatért az Ondrej Nepela Téli Stadionba (ezentúl, három éven át a Slovan mérkőzései alatt az ST Aréna nevet viseli majd a csarnok!), s az alapszakasz hajrájában kimagasló teljesítményt nyújtott. „Le a kalappal a fiúk előtt, akik a lehető legjobbkor kerültek csúcsformába, s remélem, a folytatás is hasonló lesz. Az új évben tizenhét találkozóból tizenhármat megnyertünk, háromszor döntetleneztünk, s csupán egyszer szenvedtünk vereséget. Az utolsó két mérkőzés, a Zvolen, illetve a Košice elleni rangadó minden várakozást felülmúlt. Természetesen ismét bajnokságot akarunk nyerni!” – nyilatkozta lapunknak Július Šupler.

Mától már nem a Harvard a bajnok Slovan főszponzora, hanem a Slovnaft. Az ötéves szerződést tegnap írták alá a klubházban, s már szombaton, a playoff-nyitányon új mezben lépnek jégre a pozsonyiak.

Az élvonal két leggyengébb csapata számára már véget értek a bajnoki küzdelmek: a kilencedik helyezett Liptovský Mikuláš kiharcolta a bennmaradást, a sereghajtó Spišská Nová Ves viszont kiesett, jövőre a második vonalban folytatja.

A playoff-szakasz szombaton rajtol, a negyeddöntő – a következő kulcs szerint alakult ki a párosítás: Slovan (1.)–Žilina (8.), Zvolen (2.)–Poprad (7.), Košice (3.)–Martin (6.), Trenčín (4.)–Skalica (5.) – egy-egy játéknapján két-két meccsre kerül sor. Amennyiben a rendes játékidő után döntetlenre áll az összecsapás, 2x10 perces hosszabbítás következik. Addig túlóráznak, amíg nem születik gól. A rájátszásban négy győztes találkozóig tart a sorozat.

A NEGYEDDÖNTŐ MŰSORA – március 1.: Slovan–Žilina, Zvolen–Poprad; március 2.: Slovan–Žilina, Zvolen–Poprad; március 3.: Košice– Martin, Trenčín–Skalica; március 4.: Košice–Martin, Trenčín–Skalica; március 5.: Žilina–Slovan, Poprad –Zvolen; március 6.: Žilina–Slovan, Poprad–Zvolen; március 7.: Martin–Košice, Skalica–Trenčin; március 8.: Martin–Košice, Skalica– Trenčín; március 9.: Slovan–Žilina, Zvolen–Poprad; március 10.: Ko-šice–Martin, Trenčín–Skalica; március 11.: Žilina–Slovan, Poprad– Zvolen; március 12.: Martin– Košice, Skalica–Trenčín; március 13.: Slovan–Žilina, Zvolen–Poprad; március 14.: Košice–Martin, Trenčín–Skalica.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?