A III. ligába kopogtat a listavezető

Az utóbbi három évadban az élbolyban végeztek, tavaly pedig csak két ponttal maradtak le a feljutó nyitrai fakótól. Így szinte magától értetődik, hogy a 2017/2018-as kiírás előtt a III. fociligába való felkerülést tűzték ki célul a listavezető garamkálnaiak.Ők telelnek a nyugat-szlovákiai IV.

Az utóbbi három évadban az élbolyban végeztek, tavaly pedig csak két ponttal maradtak le a feljutó nyitrai fakótól. Így szinte magától értetődik, hogy a 2017/2018-as kiírás előtt a III. fociligába való felkerülést tűzték ki célul a listavezető garamkálnaiak.

Ők telelnek a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának élén. A szezonkezdés előtt azonban nem mindennapi események játszódtak le náluk. Az addigi sikeredző, Duhony József váratlanul Nagyölvedre távozott, helyére az az Igor Kasana érkezett, aki hosszú éveken át a III. ligás nagyölvediek szakmai munkáját irányította. Ezután a tréner és a játékosok között kialakult feszült légkör miatt néhány hét után a garamkálnaiak szerződést bontottak Kasanával. Helyét a negyvenesztendős Peter Éhn foglalta el. Télen elenyésző volt a játékoskeringő, mindössze Jakub Švirík távozott Nagyölvedre, érkezett viszont a lévai Marek Kalman és a nagyölvedi Lukáš Flídr.

„Érthetetlen módon bátortalanul kezdtük a pontvadászatot, hiszen rögtön az elején döntetleneztünk Hrušovanyban és odahaza a nagymegyeriekkel, majd elvéreztünk Ímelyen. Később aztán még becsúszott egy-egy remi a V. Lovce otthonában és Szentpéteren, a többi akadályt azonban zökkenőmentesen vettük. Az utolsó négy találkozón mindhárom pontot begyűjtöttük” – részletezte Michal Guťan garamkálnai klubelnök és egyben a csapat tapasztalt hálóőre, aki egy rövid lévai kitérőt követően 2003-tól erősíti a piros-kékeket.

A garamkálnai csapat a legtöbb gólt (35) szerezte és a legkevesebbet (9) kapta. A legjobb góllövő Jozef Pánik, aki tizenegyszer volt eredményes, negyedik a mesterlövészek között. Kiemelkedő képességű játékosuk, Roman Chmelo pedig háromszor került a forduló válogatottjába.

„Listavezetőként három ponttal előzzük meg az ímelyieket, és hat ponttal szereztünk többet, mint a harmadik helyen tanyázó Šurany. Nálunk nincsenek nagy összegekért játszó játékosok. A keret zömét saját nevelésű labdarúgók alkotják, a csapatban az összetartás és a jó hangulat uralkodik. Ütemtervbe foglalt merész céljaik vannak, ezt mindenki elfogadta. Télen csupán Lukáš Kúdela távozott Starý Tekovba, új szerzemény a zselíziek exjátékosa, Milan Dobiaš. Előkészületi meccsekkel hangolódunk a tavaszi pontvadászatra. A legnagyobb ellenfeleink közül az ímelyieket, a szentpéterieket, a V. Lovce és a Šurany gárdáját vendéglátóként fogadjuk, a hodosiakkal viszont idegenben találkozunk. Minden a mi hozzáállásunkon múlik, és nem szeretnénk elszalasztani a kínálkozó lehetőséget” – beszélt a garamkálnai KFC szándékairól Michal Guťan.

Garamkálnán rövidesen megkezdik a futballpálya átépítését, ami közel fél évet vesz igénybe. Addig előreláthatóan a közeli Nový Tekovba költözik a csapat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?