A hazai akarat diadala Somorján

somorjai focisták
Somorja |

Küzdelmes, de végig sportszerű mérkőzésen az STK Fluminense Somorja a pomléi stadionban kiharcolta a 2:1-es győzelmet a II. labdarúgóliga 19. fordulójában az FC Petržalka ellen.

Még el sem kezdődött a mérkőzés, máris szenvedélyes hangpárbaj alakult ki a két szurkolótábor között. A mintegy kétszázas ligetfalui sereg nagy mellénnyel harsogta a “Petržalka, Engerau go, go! csatakiáltást, amire azonnal érkezett a hazai kemény mag  „Somorja, Somorja! válasza. Nem sokkal a kezdet után azonban néhány percig a vendégdrukkerek torkára fagyott a biztatás, mert már a 3. percben Pančík szöglete után Peu közelről a hálóba bombázott – 1:0.

Ezután a vendégek fokozatosan mezőnyfölényt vívtak ki, de valamirevaló helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani a területeket jól záró somorjaiakkal szemben. Ebben a játékrészben többnyire a mezőnyben zajlott azösszecsapás, töretlen biztatás kíséretében. A  szépszámú közönség akkor hördült fel, amikor Szőcs a középpályán feleslegesen rúgta fel Peut, akinek ahosszú ideig tartó makacs sérülése szerencsére nem újult ki. A ligetfalui együttes a 30.percben egyenlíthetett volna, amikor Kosorín bal alsó sarokba tartó lövését Ružinský, a hazai hálóőr nagy bravúrral szögletre ütött ki. Kisvártatva az STK gyors ellentámadása viharzott át a pályán. A DAC csapatától kölcsönbe érkezett Almási pedig szemfüles befejező csatárként villant meg. Ez volt az első bajnoki gólja kék-fehér színekben – 2:0.

Szünet után még nagyobb sebességre kapcsoltak a pozsonyiak, akik az 54. percben a hazai védelem egyetlen hibáját kihasználva, Horník révén szépítettek – 2:1. Ezután idegtépő csata alakult ki. A vendéglátók szívós védekezéssel őrizték minimális előnyüket, ellenfelük viszont mindenképpen legalább egyenlíteni akart, amihez Sombat állt a legközelebb negyed órával a vége előtt, de fejese centiméterekkel zúgott el a kapu mellett. A hajrában többször Ružinský borzolta a kedélyeket. A magas termetű portás ugyan jó ütemben érkezett a beadásokra, ám nem fogta meg, hanem csak kiöklözte a labdát, amivel néhányszor forró pillanatokat okozott saját tizenhatosa környékén. Végül a Bártfán kiállított három játékosát (Štrbák, Gabriel, Kopičár) nélkülöző felső-csallóköziek nagy energiákat felemésztő erőfeszítéseit siker koronázta, hiszen behúzták a fontos három pontot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?