A GYŐZTESEK MONDTÁK

PHILIPP SCHOCH úgy nyerte meg a férfi hódeszkások párhuzamos óriásműlesikló versenyét, hogy előtte éppen csak kvalifikálta magát a nyolcaddöntőre: „Ha két hellyel hátrább végzek a selejtezőben, akkor most szabadnapos vagyok. Szinte csoda, ami velem történt.

PHILIPP SCHOCH úgy nyerte meg a férfi hódeszkások párhuzamos óriásműlesikló versenyét, hogy előtte éppen csak kvalifikálta magát a nyolcaddöntőre: „Ha két hellyel hátrább végzek a selejtezőben, akkor most szabadnapos vagyok. Szinte csoda, ami velem történt.”

ISABELLE BLANC honfitársát, a címvédő Karine Rubyt győzte le a fináléban: „Négy éve nem jutottam a 16 közé, és javítani szerettem volna. Megérdemelten nyertem, hiszen az eddigi legjobbat előztem meg. Győzelmemmel szeretnék az októberben tragikus körülmények között elhunyt Regine Cavagnaud síelő emléke előtt tisztelegni.”

OLE EINAR BJÖRNDALEN, a Salt Lake City-i olimpia háromszoros aranyérmes norvég sílövője a játékok előtt egyáltalán nem számított arra, hogy ilyen sikeres lesz: „Annyi versenyző van, aki képes győzni. Korábban időnként jól lőttem, máskor pedig nem. Nehéz megmagyarázni, hogy miért ilyen változó a teljesítményem. A Világ Kupa-versenyeken néha túlságosan gyorsan akarok lőni, de ha nincs hozzá elég önbizalmam, biztosan nem sikerül a sorozat. Most szerencsére, volt elég időm, nem kellett kapkodnom.”

KJETIL-ANDRE AAMODT úgy véli, hogy a szuper-óriásműlesiklásban elért elsősége csak ráadás: „Számomra az összetettbeli siker volt igazán fontos. Ez önbizalmat adott, így másodszorra is nyertem. Ma tíz évvel ezelőtti győzelmemet sikerült megismételnem, s ez olyan, mint egy álom. Igazán nem számítottam rá, persze, igaz, hogy sokat tettem érte.”

OLGA PILEVA a sílövő nők 10 km-es üldözéses versenye előtt már annak is örült volna, ha dobogóra állhat: „Csodálatos érzés olimpiai aranyat nyerni. Az utolsó lőálláshoz érve, csak annyit láttam: a többiek indulnak tovább. Amikor végeztem, a riválisaim még a büntetőköröket futották. Ekkor döbbentem rá, hogy vezetek, és első lehetek.”

GERARD VAN VELDE élete legjobb futamának nevezte a férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában elért győzelmét: „Hihetetlen, hogy olimpiai aranyérmet szereztem, ráadásul világcsúccsal!”

STEVEN BRADBURY minden idők egyik legkülönösebb viadalán szerezte meg Ausztrália történetének első téli ötkarikás aranyérmét: „Lehet, hogy nem én vagyok a legjobb a világon, de nyertem, és most már mindenki olimpiai bajnoknak hív. Tulajdonképpen nem a mostani viadal volt a legszerencsésebb dolog az életemben, ugyanis két évvel ezelőtt egy balesetben nyakcsigolyatörést szenvedtem, s szerencsére nem kellett visszavonulnom.”

A téli ötkarikás játékok történetének első kínai aranyérmét szerző JANG JANG kevés önbizalommal vágott neki az 500 m-nek, miután 1500-on bukott és kiesett: „Az 1500 olyan volt, mint egy rémálom. A legrövidebb táv előtt azt mondtam magamnak: ötszörös világbajnok vagy, próbálj meg felnőni a feladathoz, és versenyezz úgy, mintha semmi sem történt volna!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?