A friss világranglista alapján alkotják meg a katari labdarúgó-világbajnokság kalapjait

katari

Pénteken sorsolják a katari labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztását Dohában.

A közelmúltban nem volt rá példa, de ezúttal nem lesz teljes a világbajnokság mezőnye a sorsoláskor: április 1-én csak 29 kijutó lesz ismert a 32-ből. Ennek oka, hogy a két interkontinentális pótselejtezőre, valamint Európában az „ukránosˮ ág döntőjére csak júniusban kerül sor.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közölte, hogy a március 31-én nyilvánosságra kerülő friss FIFA-világranglista alapján fogja meghatározni a másnapi csoportbeosztáshoz szükséges kalapokat.

A házigazda Katar automatikusan az egyes kalap első helyére kerül, mellette a világranglista hét légjobb csapata szerepel majd a legerősebb nyolcasban.

A rangsorban következő 8-8 válogatott alkotja majd a második és a harmadik kalapot, a negyedik kalapba kerül a maradék öt kijutott csapat, és ide kerül majd az a három válogatott is, amely júniusban ünnepli majd a kijutást. A sorsolást az első kalappal nyitják és a negyedikkel fejezik be. Miután az adott csapatot kisorsolták egy csoportba, csoporton belüli sorszámot is kap.

A FIFA szabályai szerint azonos földrészről érkező csapatok nem szerepelhetnek egy csoportban a világbajnokságon, ez alól kivételt képez Európa, amely 13 csapatot delegál, tehát 5 csoportban két európai válogatott is lesz. A sorsolást tehát jelentősen komplikálni fogja, hogy az egyik pótselejtezőből érkező észak-amerikai vagy óceániai, valamint a másikból érkező ázsiai vagy dél-amerikai csak olyan csoportba kerülhet, ahol ezekből a konföderációkból még nem található csapat.

Rendhagyó módon ezúttal csak a sorsolás után derül ki, hogy melyik csoportmérkőzést melyik stadionban rendezik. Jelenleg csak a nyitómérkőzés és a kieséses szakasz mérkőzései ismertek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?