A dunamocsiak szárnyalása

Dunamocs |

<p>Hatodikként zártak a dunamocsiak a járási asztalitenisz-bajnokságban. Hogyan jutottak idáig?</p>

Hatalmas léptekkel fejlődik a Dunamocsi Asztalitenisz Club (DAC). Bár a versenyszerű asztaliteniszezésnek korábban nem volt hagyománya a faluban, 2012-ben történelmi pillanathoz érkeztek. Heinrich Danasch anyagi támogatásával és Tücsök Gyula szakmai vezetésével beneveztek a komáromi járási bajnokságba. Óriási elszántsággal és rengeteg edzéssel igyekeztek felvenni a versenyt a mezőny tapasztaltabb csapataival. Az első szezonban a játékosok még csak ismerkedtek a mérkőzések menetével, az ellenfelekkel, a már rutinos pingpongozók által alkalmazott technikákkal, trükkökkel. Nem sikerült a bravúr, a DAC az utolsó helyen zárta a pontvadászatot. Ez azonban senkinek nem szegte kedvét, a 2014/15-ös évadnak töretlen lendülettel, még több edzéssel vágott neki a csapat. Fokozatosan csiszolódott a játékosok technikája, Tücsök Gyula segítségével elsajátították a nyesést, pörgetést, adogatásokat és fogadásokat, a támadó és védekező technikák alapjait. Egy mérkőzésen négy játékos képviselte a csapatokat. Két páros játékra is sor került, azaz 16 egyéni és 2 páros meccsen szurkolhatott a sportkedvelő közönség. A legutóbbi szezonban 12 csapat szállt harcba a pontokért. A DAC 22 mérkőzésből 11 győzelemmel, 1 döntetlennel és 10 vereséggel (201:195) a hatodik helyen zárta a versenyt. A bajnokságot a komáromi Pokrok C csapata nyerte, 21 győzelemmel, 1 döntetlennel, vereség nélkül, 86 ponttal és 325:71-es játszmaaránnyal. (miriák)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?