A dél-szlovákiai rangadót Somorján simán nyerte a KFC

KFC
Somorja |

A II. labdarúgóliga 10. fordulójában a listavezető KFC és a kiesési zónához közelítő somorjai STK csapott össze vasárnap délelőtt a Pomléban, ahol nem született meglepetés, a vendégek 4:1-re nyertek.

A KFC-nek győznie kellett ahhoz, hogy megőrizze első helyét a tabellán. Radványi Miklós vezetőedző legénysége jó játékkal, sima győzelmet aratott, és 10 forduló után is veretlen a bajnokságban.

Az első félidőben tízpercnyi eseménytelen mezőnyjáték után a komáromiak kapcsoltak nagyobb sebességre. Játékukon érzékelhető volt az önbizalom és a nagyobb labdabiztosság, ami később a hatékonyságban is megmutatkozott. Az első kapura lövésre 11 percet kellett várni, ami a vendégekhez nevéhez fűződött. Ez után Ganbayarék láthatóan gyorsítottak, ami a lyukas somorjai védelemre nem hatott pozitívan. A komáromiak mongol 73-asa és a mindenhol felbukkanó Bayemi többször kerültek a hazai hátvédek háta mögé, de Veszelinov kapuját a 22. percig nem tudták bevenni. Ekkor azonban megtört a jég. Bayemi elviharzott a jobb szélen, már csak Veszelinov volt előtte, aki majd´ a tizenhatosig kifutott, Bayemi pedig a támadótérbe érkező Ganbayar elé tálalt, aki az üres kapuba lőtt – 0:1.

Négy perccel később hasonló sakk-matt helyzetet kreált Bayemi a bal oldalról is Voleskýval. Lefutott az alapvonal közelébe, onnan Voleský lábára passzolt, aki egy félfordulat után 7 méterről a hálóba gurított – 0:2. A Kassáról érkezett játékos hatodik gólját lőtte.

Ezután kissé enyült az iram, a hazaiak is vezettek veszélyes támadásokat, de Dlubáč hibátlanul védett. A 32. percben a hazaiak szépíthettek volna. Szolgai Máté három csellel tisztára játszotta magát a tizenhatos közelében, s hatalmas lövést eresztett meg, amely a bal felső sarokba tartott, Dlubáč azonban nagy bravúrral kitornázta a labdát szögletre. Ismét a komáromiak percei következtek. A 40. percben Šmehyl az oldalvonal mellől ívelt be szabadrúgást, amelyre Martin Šimko futott fel fejelni, és két méterről a bal alsó sarokba csúsztatott – 0:3

A második félidő már nem volt ilyen eseménydús. Élénkebben játszottak a hazaiak, a Duna-partiak viszont már nem erőltették a támadásokat, mert a meccs tulajdonképpen már az első féledőben eldőlt. Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője, pályára küldte azokat a fiatalabb játékosokat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokikon – Martin Adamecet, Puska Pétert, Bögi Ferencet, Miroslav Antalt. A második félidőben is nagyon aktív volt Szolgai Máté, aki az 56. percben 18 méterről fölé lőtt. A vendégek időnként veszélyes támadásokat vezettek, de Veszelinov kapus hárította a támadásokat. A 70. percben azonban kapitulált a hazaiak hálóőre, mert Tóth Gábor a meccs legszebb gólját szerezte. A komáromiak kilencese kapott egy hosszú labdát hátulról, védőjét egy csel után lehagyta, és a tizehgatoson kívülről a léc alá bombázott – 0:4. A gólra a válasz nem maradt el, mert a somorjaiak a 76. percben megszerezték becsületgóljukat. Egy gyors bal oldali támadás végén Baez a jókor érkező Leginus fejére ívelt, aki védhetetlen gólt fejelt a léc alá – 1:4. Az eredmény ezután már nem változott, a komáromiak megérdemelten gyűjtötték be a három pontot, és továbbra is a tabella élén állnak. A somorjaiak a 13. helyen, négy pont fórral a kieső helyen álló Malženicéhez képest.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?