A DAC pontot rabolt a bajnoktól

Zsolna |

<p>Tizenöt év után újra pontot szereztek a dunaszerdahelyiek Zsolnán: a DAC a labdarúgó Corgoň Liga 10. fordulójában szenzációs 0:0-s döntetlent ért el a bajnok otthonában.</p>

A bajnok zsolnaiak nem a legerősebb összeállításukban léptek pályára, Ceesay és Rilke csak a kispadon kapott helyet, a kapuban pedig Dúbravka helyett Krnáč állt, de a bajnok így is már az első percben helyzetbe került: Majtán elől Kováč szedte fel a labdát. A DAC kapusa nem unatkozott, szépen védte Poliaček és Oravec lövését is.
Húsz perc után ellaposodott a meccs, a dunaszerdahelyiek jól védekeztek (Struhár nemegy veszélyesnek tűnő lövést blokkolt), s ha néha rosszul találták is el a labdát, nem lett belőle zsolnai helyzet. Talán a hangulat is tette, hogy a bajnok nem tudott felpörögni: a zsolnai stadionban alig lézengtek drukkerek – a dunaszerdahelyieket tizenketten kísérték el, a hazai ultrák pedig a magas BL-jegyárak miatt a bajnokikat is bojkottálják.
A DAC kontrákra játszott: Radványi vezetőedzőnek igaza lett abban, hogy Harsányi bármikor lefutja a zsolnai védőket, de hiába, ha a labdáról éppen lemaradt vagy az égbe lőtt vagy üresbe fejelt. A dunaszerdahelyiek legnagyobb helyzete a 64. percben maradt ki, amikor pontrúgás után Konečný alig fejelt a kapu fölé.
Az utolsó negyedórára megpróbálta fokozni a tempót a bajnok: Pavel Hapal Ceesay-t, Rilkét és Zošákot is pályára küldte, s egyre gyakrabban forgott veszélyben a dunaszerdahelyi kapu, de Majtán és Rilke is ziccert rontott, Kováč és Struhár pedig minden lövésbe önfeláldozóan belevetődött. Az utolsó perceket nagyon megnyomták a zsolnaiak, de a DAC-védelem szívvel-lélekkel harcolt, s kibekkelte a szenzációszámba menő 0:0-s döntetlent. (bt)

Somogyi Tibor felvételei

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?