A DAC győzelemmel zárná az őszi idényt

Dunaszerdahely |

<p>Ma (17.30) a hetedik helyen álló DAC a seregható máriatölgyesi csapatot fogadja a labdarúgó Corgoň Liga őszi utolsó, 18. fordulójában.</p>

A múlt héten, Eperjesen megszakadt a csallóközi együttes kilenc bajnoki meccsen át tartó veretlenségi sorozata. A Radványi-legénység idényzáró győzelemmel kezdene új szériát.

Elég nagy gondban van a DAC vezetőedzője, mivel Struhár a hét közben izomsérülést szenvedett, Hrabač pedig Eperjesen begyűjtötte negyedik sárga lapját, ezért nem léphet pályára. Ráadásul Harsányi Zoltán már Iránban rúgja a labdát, ugyanis a 23 esztendős csatár csütörtökön, az iráni átigazolási időszak utolsó napján öthónapos kölcsönjátékra az ázsiai országba igazolt. Harsányi a megállapodás aláírása előtt egy évvel meghosszabbította a szerződését a DAC-cal, amely így 2011. december végéig érvényes.

„Sajnos a Dubnica elleni meccsre szétesett a védelem tengelyében az eddig rendre remeklő Struhár, Hrabač duó. Nehéz lesz őket pótolni, a nem teljesen egészséges Konečnýt hozom be középre, akinek a párja a kameruni Boya lesz. Még szerencse, hogy Obert már rendbe jött és vállalhatja a szereplést. Harsányi és Nkendo távozásával a csatársorban sincs választási lehetőségem, csak Matúšra, Filóra és a tehetséges Csonkára számíthatok – mondta lapunknak Radványi Miklós. – Alaposan feltérképeztem a főleg fiatal játékosokból álló máriatölgyesi csapatot, amely hajtós futballt produkál. Egyáltalán nem lesz egyszerű legyőzni őket, mert a sereghajtó általában az első bekapott gólig masszívan védekezik. Van miért visszavágnunk, hiszen augusztusban rendkívül peches meccsen 2:1-re kikaptunk. Akkor Bajza kapus szinte még a szemünket is kivédte, az utóbbi meccseken viszont rendre potyagólokat kap. Bízom benne, hogy korán sikerül feltörnünk a vendégek védelmét, és a három pont mellett jó játékkal is kedveskedünk hűséges szurkolóinknak a szezonzárón.”

A DAC várható összeállítása: Kováč–Obert, Boya, Konečný, Ďurica–Helísek, Halimi, Hílek, Gašparík–Matúš, Filo. Cserejátékosként Kiss Dániel, Lénárth, Csonka, Németh Zsolt, valamint Abena vár bevetésre készen.

A máriatölgyesiek nagyon rossz passzban vannak, utoljára a 13. fordulóban, október 23-án, Nosek góljával nyertek 1:0-ra Rózsahegyen. Azóta 420 percen keresztül nem találtak a hálóba. Legutóbbi négy meccsükön zsinórban négy vereséget szenvedtek Gergely edző tanítványai: Senica 0:1 (otthon), Trnava 0:4 (idegenben), Prešov 0:1 (o), Zlaté Moravce 0:4 (o). Ezek után nem csoda, hogy az utolsó helyre csúszott le a komoly anyagi gondokkal küszködő dubnicai csapat, amely idegenben négy pontot szerzett: a váratlan rózsahegyi siker mellett Eperjesen döntetlenezett.

Érdekesség, hogy az eddigi tizenegy egymás elleni bajnokiból csak négyet játszottak Dunaszerdahelyen, hét meccsre Máriatölgyesen került sor. A DAC jelenlegi keretéből Michal Filo és Igor Obert rendelkezik máriatölgyesi múlttal. A Dubnica utolsó dunaszerdahelyi látogatása alkalmával (2009. november 7.) mindketten pályára léptek a vendégek mezében az 1:1-gyel zárult a mérkőzésen.

Legutóbb augusztus 28-án találkozott a két csapat, az MFK 2:1-re nyert (góllövők: Gorelka, Ižvolt, ill. Hílek), pedig a DAC 60 percen át emberelőnyben futballozott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?