„A DAC a legfiatalabb csapat az egész EL-ben”

DAC
Dunaszerdahely |

A DAC futballcsapata csütörtökön este a Cracovia Kraków együttesét fogadja a labdarúgó Európa-liga selejtező 1. fordulójában. A meccs előtti sajtótájékoztatón Peter Hyballa vezetőedző és Ľubomír Šatka beszélt az esélyekről.

„Várjuk a meccset, három és fél hét után jó lesz ismét éles mérkőzést játszani – jelentette ki Peter Hyballa. – A futballistáink végig játékban voltak, vagy legfeljebb két-három hétig nem edzettek, így mindenki jó állapotban van. Jött négy-öt új játékos, de akik holnap játszani fognak, már ismernek engem és a stílusomat.”

Hyballa hozzátette, alaposan kielemezték az ellenfelet. „A lengyel Ekstraklasa nagyon jó színvonalú bajnokság, ötven-ötven százalékra látom az esélyeket. Nyerni szeretnénk. A Cracovia más stílusban játszik, mint mi, fizikálisan erősebbek, magasabbak, kosárlabdázókra hasonlítanak. Nekünk más a stílusunk, többet játszunk a földön. A Cracovia erős és tapasztalt csapat, ezzel szemben szerintem nekünk van a legfiatalabb csapatunk az egész EL-selejtezőben. Mi gyorsak vagyunk, energikusak, de az idősebb játékosok bizonyos helyzetekben nyugodtabbak lehetnek. Ellenfelünk szervezetten játszik, és veszélyesek a kontrái” – fogalmazott Hyballa.

Hyballa három nappal a meccs előtt úgy fogalmazott, kilenc poszton már tudja, kit rak a kezdőbe, de két kérdőjel még van. A szerdai sajtótájékoztatón viszont már azt mondta, megvan a fejében a kezdőtizenegy. „Már minden tiszta, a szerdai edzésen az A csapat játszott a B csapat ellen. Mindenki tudja, hogy fog-e játszani. Nem lesz nagy meglepetés, legfeljebb a kispadon” – válaszolta lapunk kérdésére Hyballa.

A felkészülési mérkőzéseken a DAC-nak voltak gondjai a helyzetkihasználással. „Ezeken a meccseken jól futballoztunk, volt erő a játékunkban, jó volt az erőnlétünk, működött a gegenpressing, de a helyzeteket tényleg nem lőttük be. Ezzel két dolgot lehet kezdeni, egyrészt edzeni, edzeni, edzeni, másrészt lehet igazolni új csatárokat” - magyarázta Hyballa.

A sárga-kékek kedden leigazolták Karvináról az elmúlt félévet Senicán töltő Eric Ramírezt. „Lehet, hogy játszani fog. Az első benyomásom alapján jó érzésem van, de egy hete nem edzett, így nem száz, inkább 80–90 százalékos fizikai állapotban van. Videóztunk vele, hogy megismerje a játékstílusunkat, jó kilencesnek tartom. Előfordulhat, hogy kezdő lesz, vagy csereként fog beállni” – mondta a venezuelai csatárról Hyballa.

A Cracovia elleni mérkőzésen Ľubomír Šatka viseli a csapatkapitányi karszalagot, mert ez lesz az utolsó hazai meccse sárga-kékben. „Nagy megtiszteltetés, hogy kapitány lehetek. Több vezéregyéniség van a csapatban. Igyekszem minél többet segíteni a fiúknak. A pályán is meg tudjuk beszélni a dolgokat, és ez nem lesz gond akkor sem, ha a karszalag a Kalmár Zsoltié lesz” – utalt Šatka arra, hogy a 2019/2020-as idényben a magyar válogatott középpályás lesz a csapatkapitány, miután az eddigi kapitány Tomáš Huk a Piast Gliwicéhez távozott.

Hyballa tisztában van vele, hogy Dunaszerdahelyen az egész város a meccs lázában ég. „Különleges mérkőzés lesz. Dunaszerdahely egy kisváros, egy ilyen alkalom nagyon fontos a szurkolóknak. Ebben a városban mindenki a DAC-ról és a futballról beszél. Ezt tudják a játékosok és a szakmai stáb tagjai is. Meg akarjuk mutatni, hogy le tudunk győzni egy jó lengyel csapatot, ez egy nagy kihívás számunkra.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?