37 ezer rendőr lesz szolgálatban a téli olimpia idején

Moszkva |

<p>Az orosz belügyminiszter, Vlagyimir Kolokolcev pénteken bejelentette, hogy 37 ezer rendőr lát majd el szolgálatot a februári szocsi téli olimpián.</p>

Kiemelte: a biztonság rendszer - amely már több tesztversenyen is jól vizsgázott - maximálisan megfelel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság előírásainak.    Noha az orosz vezetők szerint ez lesz minden idők legbiztonságosabb olimpiája, szakértők terrortámadás veszélyeire figyelmeztettek.     Szerdán Doku Umarov csecsen szeparatista vezér videóüzenetében felhívást tett közzé, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni a szocsi ötkarikás játékok megrendezését. Azt állította, hogy az orosz hatóságok az olimpiát olyan földön szándékoznak megtartani, amelyben muzulmán ősök csontjai nyugszanak.    Umarov - Oroszország első számú közellensége - korábban is kijelentette már, hogy célpontnak tekinti a szocsi téli játékokat. A Kaukázusi Emírség nevű szerveződés vezetője volt az értelmi szerzője a Moszkva-Szentpétervár expressz kisiklatásának 2009-ben, a moszkvai metróban elkövetett öngyilkos merényleteknek 2010-ben, valamint az orosz főváros legforgalmasabb repülőterén elkövetett támadásoknak 2011-ben. Emellett a csecsenek számlájára több véres túszdráma írható, a többi között egy 2002-es támadás egy moszkvai színház ellen, valamint a 2004-es észak-oszétiai iskolai vérengzés. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?