130 km vár az ultrafutóra

futás
Nagykapos |

Szombaton Tiszafüred lesz a következő állomás a Nagykaposi Futóklub tagja, Gabri Lóránt számára.

Az áprilisi Kassa–Miskolc Ultramaraton (116,9 km) után egy még hosszabb távon, a 7. Ultra Tisza-tó 130 kilométeres versenyén (start 6.00-kor) teszi próbára az erejét, Kelet-Magyarország egyik legszebb természetvédelmi övezetében. Egyéniben, 65 km-en tavaly már sikeresen megmérettetett, most ennek a dupláját szeretné teljesíteni, vagyis kétszer körbefutni a Tisza-tavat.

Ez lesz életem leghosszabb távja, a legnehezebb megpróbáltatás. Erős kihívást jelent majd a nagy hőség, ugyanis gyakran 30 fok felett van ilyenkor a hőmérséklet, s az előrejelzések most is ezt jósolják. Egyébként sokan túl monotonnak tartják ezt a versenyt, mivel egy nagy tavat futunk körbe, de nekem nincs semmi bajom a monotonitással. Ami nagy lökést és motivációt ad számomra (és úgy gondolom, más futótársaimnak is) a Tisza-tavon, az a gyönyörű természeti környezet. Jó pár futóversenyen részt vettem már, de a táj számomra itt a legszebb. Szintemelkedéssel egyáltalán nem kell számolni, végig sík területen futunk, s ez nekem nagy könnyebbség a hatalmas távon – nyilatkozta lapunknak Gabri. Hozzátette, az időeredmény terén nem helyez magára nyomást, megelégszik azzal, ha a 18 órás időlimiten belül célba ér.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?