0:2-ről felállva verték a szlovákok a sztárokkal felálló oroszokat

szlovák hokicsapat
Pjongcsang |

A szlovák jégkorong-válogatott óriási meglepetésre 3:2-re legyőzte az orosz csapatot a pjongcsangi olimpián, erre az eredményre előzetesen kevesen számítottak. Čerešnákék diadala annál értékesebb, hogy az 5. percben már 2:0-s vesztésre álltak, innen fordították meg a meccset.

Sose becsüld le az oroszokat! Craig Ramsay, a szlovák jégkorong-válogatott kanadai szövetségi kapitánya hosszú pályafutása alatt jól megtanulta ezt a tételt.

A pjongcsangi olimpia férfi-jégkorongtornájának első napján mégis úgy tűnt, a szlovákok minden felkészültségük ellenére sem fogják tudni felvenni a versenyt az "olimpiai sportolók Oroszországból" csapatával, amelyben olyan sztárok is helyet kaptak, mint Pavel Dacjuk vagy Ilja Kovaljcsuk.

A kangnungi nagyobb jégkorongcsarnok erősen foghíjas lelátói előtt az oroszok már az 5. percben 2:0-ra vezettek: az első gólt Prohorkin szerezte, miután Gavrikov lövése megpattant a botján a 3. percben, majd két percen belül Kaprizov növelte az előnyt.

Az oroszok sokkal többször lőttek kapura, de biztos vezetésük tudatában kissé kiengedtek, és a szlovákok a harmad végén egyenlítettek: a 17. percben a Trencsénben hokizó Ölvecký, száztíz másodperccel később pedig a libereci Bakoš talált a hálóba.

Az oroszok a második harmadban több tiszta helyzetet is kidolgoztak, de Konrád eszén nem tudtak túljárni, s ettől görcsössé is váltak. Dacjuk a kapuvasat találta el, s egyre több drukkerben fogalmazódott meg a kérdés, talán nem Oleg Znarok orosz kapitánynak kellene-e az eszébe vésni: "Soha ne becsüld le a szlovákokat!"

Craig Ramsay zömében cseh és szlovák extraligás játékosokból álló csapata minden egyes korongért elszántan küzdött, és a 49. percben emberelőnyös helyzetből a Plzeň játékosa, Peter Čerešnák is gólt lőtt, s immár a szlovákok vezettek 3:2-re. Az utolsó öt percben az oroszok próbáltak rohamozni, de a szlovákok állták a sarat, és megőrizték egygólos előnyüket.

Craig Ramsay csapata így győzelemmel kezdte a tornát, amelyen legközelebb pénteken közép-európai idő szerint 12.10-kor az USA ellen lép pályára.

 

Szlovákia--Olimpiai sportolók Oroszországból 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)

Góllövők: Ölvecký (17.), Bakoš (18.), Čerešňák (49.), ill. Prohorkin (3.), Kaprizov (5.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?