A feltörekvő európai párt, a Volt Slovensko, történetében először választott jelölteket a 2024. júniusi európai parlamenti választásra

Lucia K

Pozsony (2023. november 20.) – A Volt európai párt, amely több mint 30 európai országban képviselteti magát, Szlovákiába is eljutott. Célja, hogy elegendő aláírást gyűjtsön össze a párt megalapításához. Ezzel párhuzamosan intenzíven készül a jövő évi európai parlamenti választásra, és együttműködésre szólít fel minden vezetőt, jelöltet, aki még nem találta meg politikai otthonát.

A párt tagjai választási konferenciát tartottak épp azzal a céllal, hogy támogassanak egy jelöltet az említett választásra, és listavezetőnek Lucie Kleštincovát, a Volt Slovensko párt előkészítő bizottságának társelnökét választották meg.

Megválasztása után ezt nyilatkozta: „Szlovákiának egy radikálisan új politikai minőségre van szüksége, mely a következőkön: a szakértelmen és a befogadáson alapul. Egész életemben azt hallgattam, hogy egy hozzám hasonló nő miért nem aspirálhat erre vagy arra a posztra. A szlovák politika teljesen elbukott abban, hogy platformot nyújtson az európai kaliberű értékalapú vezetésnek. Jelentkezzen, ha nem akar többé csak nézelődni és készen áll arra, hogy segítsen Európát elhozni Szlovákiába úgy, ahogy arra az eddigi politikai képviselet képtelen volt.”

A Volt mozgalomnak több mint 20 000 tagja és követője van Európa-szerte. Rick Zedník, az előkészítő bizottság társelnöke szerint más országok tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a Volt egy bevált és kívánatos koncepció, amely képes a sürgősen szükséges változást elhozni a szlovák politikai színtérre. „2024-ben lesz 20 éve, hogy Szlovákia az Európai Unió tagja. A szlovákok egy egész generációja nem ismer más valóságot, mint otthonaként az EU-t. Ők európaiaknak tartják magukat, és olyan politikai vezetést követelnek, amely ugyanolyan modern és nyitott, mint ők maguk. Ennek a generációnak például egy olyan nemzeti parlament, ahol a tagság négyötöde férfi, nem jelenti a valóságot, hiszen a lakosság többsége nő.”

Lucia Kleštincová fogja képviselni a Volt Slovenskot a Volt Europa közgyűlésén Párizsban, 2023. november 25–26-án, mint listavezető-jelölt és egyben a rendezvény műsorvezetője, valamint a többi országból érkező jelöltek coacha.

További információkat és párbeszédet nyújt:

Lucia Kleštincová, a Volt Slovakia társelnöke, lucia.klestincova@volteuropa.org

Rick Zedník, a Volt Slovakia társelnöke, rick.zednik@volteuropa.org

Lucie Kleštincováról

Az európai transzformáció katalizátora, női vezetésre és a kiégés megelőzésére szakosodott coach. A közelmúltig az Európai Bizottságban dolgozott különböző szakpolitikai kérdésekben, a közbeszerzés digitalizálásától a brexittárgyalásokon át; Helena Dalli biztos, Task Force munkacsoportjának tagjaként az egyenlőség elvéért szállt síkra. 2023 májusától a Volt Slovensko társelnöke. Emellett támogatja a szervezetek és aktivistáik új vezetési kultúrájának terjesztését, akik a társadalmi hatás iránti vágyukat saját hitelességükkel és jólétükkel szeretnék összekapcsolni. Ezt vezetői programokon, mentorálási körökön és publikációs tevékenységeken keresztül teszi. A Pozsonyi Közgazdaság-tudományi Egyetem, a London School of Economics, a Solvay Business School és a Kingstown College abszolvenseként, gyakran találkozhatnak vele a globális karrierépítés támogatását szolgáló rendezvényeken, amelyeken a politikai életben való részvételre kész vezetők új generációja számára tartanak előadásokat.

A Volt Europáról

Csak az egységesen cselekvő Európa képes megbirkózni a közös kihívásokkal. A nemzeti elveken alapuló politikai pártok elérték határaikat. Ezért alapítottuk meg a Voltot, az első páneurópai pártot: hogy szembeszálljunk a populista ígéretekkel, és otthont adjunk minden európainak. Arra törekszünk, hogy bátorítsuk az embereket, hogy változtassuk meg együtt a politikát, és szabadítsuk fel Európa kiaknázatlan lehetőségeit.

A Voltot 2017-ben alapítottuk válaszként a populizmus és a szélsőjobboldal megerősödésére. Aktívak vagyunk a kormányzat minden szintjén, és eltökélt szándékunk, hogy mandátumokat nyerjünk és reformokat sürgessünk a közelgő nemzeti, regionális és helyi választáson. A Volt egy föderális európai demokrácia kiépítésére törekszik. A páneurópai mozgalom a jövőben részt kíván venni az európai választásokon mind a 27 tagállamban, és létrehozni az első valóban páneurópai politikai frakciót az Európai Parlamentben, hét tagország 25 mandátumának elnyerésével. Mindezt a lehető legtöbb ország bevonásával, egy közösen kidolgozott választási programmal teszi, egy valóban egyedülálló és európai politikai megközelítést képviselve, melyet eddig még sohasem próbáltak!

Már több mint 30 országban működünk, és arra ösztönözzük a polgárokat, hogy gondolják újra és formálják át a politikát városaikban, országaikban és Európa határain belül.

Páneurópaiak, pragmatikusak és progresszívek vagyunk. Bár törekszünk a sokszínűség támogatására, közös céljaink és értékeink egyesítenek bennünket. Feltesszük a szükséges kérdéseket és reális javaslatokat teszünk a páneurópai kihívások kezelésére.

Eddig több mint 130 Volt-jelöltet választottak meg helyi, regionális, nemzeti és európai szinten. Példát mutatunk arra, hogyan lehet egy egységes, föderális Európát felépíteni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?