Régió

Vízi úton legfeljebb 25 perc alatt lehetne eljutni Somorjáról Pozsonyba

Somorja | A Közlekedési és Építésügyi Minisztérium a napokban aláírt egy szerződést, melynek értelmében a tárca 92 200 euró vissza nem térítendő támogatást kap az Integrált Közlekedésfejlesztés Operatív Programból a dunai személyszállítási projekt megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére. Eszerint vízi úton legfeljebb 25 perc alatt lehetne eljutni Somorjáról Pozsonyba.
TASR

2018. december 10. 15:13

A Dunabusz projektet előkészítő Pro-Danubia egyesület arról tájékoztatott, hogy munkanapokon a Somorja-Pozsony szakaszon mintegy 20 000 autó fordul meg. A reggeli és a délutáni csúcsidőben rendszeresek az óriási forgalmi dugók, melyek két- vagy akár három órás fennakadást is eredményezhetnek.

Egy 2017 nyarán készített felmérés szerint a menetrend szerinti hajóközlekedést naponta mintegy 6000 ember venné igénybe, és így mintegy ezerötszázzal kevesebb autó közlekedne a szakaszon. Egy hajójárat egyszerre 140 utast és 30 kerékpárt lenne képes elszállítani. Csúcsidőben a hajók 15 percenként indulnának.

Az egyesület hat új kikötő létesítését tervezi (Keszölcés-Kyselica, Vajka-Vojka, Eurovea, Au Café, River Park és Dévény-Devín) a már meglévő három mellé (Somorja, Gútor-Hamuliakovo és Dunacsún-Čunovo). Az említett tanulmánynak 2019 februárjára kellene elkészülnie.

2018. december 4. 18:37

Megvan a pénz a Dunabuszra
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?