Régió

Visszalépett két polgármesterjelölt Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely | Herceg Andrea és Dakó Sándor független polgármesterjelölt bejelentette, hogy visszalépnek Horváth Zoltán szintén független polgármesterjelölt javára.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. november 6. 16:43

- TASR illusztrációs felvétel

Herceg Andrea, a Paraméter internetes portálon közzétett nyilatkozatában egyebek mellett ezt írta: „Mérlegeltem az elmúlt napok történéseit, és arra jutottam, hogy a választóim elvárásait akkor tudom teljesíteni, és a saját elképzeléseimet, programomat kizárólag akkor tudom megvalósítani, ha mindannyian összefogunk a változás jegyében. Az egyéni ambíciók nem írhatják felül a polgárok érdekeit. Nem oszthatjuk meg azokat a szavazatokat, amelyek a változást tartják a legfontosabb hajtóerőnek az idei választásokon. Visszavonom a polgármester-jelöltségemet, és minden támogatómat arra kérem, támogassa szavazatával Dr. Horváth Zoltánt.” Dakó Sándor hasonlóképpen érvelt lapunknak.

„Ez a város többet érdemel, ezt a kampányszlogenemet fenntartom. Ennyi év után, úgy látom, lehetne ezt jobban is csinálni. Horváth Zoltán programja közel áll az enyémhez, ezért is döntöttem a visszalépésről. Pragmatikusan nézve, az összefogás az egyetlen esély a változásra. Egy újratervezés nagyon jól jöhet. Szeretnék egy emberközpontú városvezetést”

– nyilatkozta Dakó Sándor.

2018. október 24. 14:47

Rendhagyó önkormányzati testületi ülés a dunaszerdahelyi városházán

Kérdésünkre, hogy mit hiányolt a leginkább a polgármesteri vezetésben eddig, azt válaszolta, hogy például a polgárok aktívabb bevonását a döntésekbe. „Több lakossági fórumra lenne szükség, egyenes kommunikációra a polgárok és városatyák közt, nem íróasztalnál való döntésekre. Nemcsak az ünnepi rendezvények, évfordulók, avatások, megnyitók a fontosak. Távol áll tőlem azt állítani, hogy minden rossz volt, de ebben a városban sokkal nagyobb lehetőségek vannak” – mondta Dakó Sándor. Arra a kérdésünkre, csatlakozik-e hozzájuk a harmadik független polgármesterjelölt, Hakszer Roland, Herceg Andrea és Dakó Sándor azt válaszolta, ez csakis az ő szabad döntésén múlik. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hol itt az igazság?

Az ország nagy részén talaj menti fagyokra kell számítani

Elhozta a három pontot Nagymihályból a DAC

Ütések, migránsok, kivezényelt gyerekek – EP-kampány Magyarországon

Sűrű füst, kiabálás és vér - egy utas számolt be a pozsonyi buszbalesetről

Négyszáz program a Budapesti Könyvfesztiválon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?